Novartis: Αποφασίζει η ολομέλεια Εφετών αν θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή

Υπό το φως των καταγγελιών του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η ολομέλεια των Εφετών για να αποφασίσει εάν θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση της Νovartis.

Η σύγκληση της Ολομέλειας γίνεται μετά το ερώτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος το ζήτησε, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης αλλά και του κινδύνου πολυδιάσπασης της δικογραφίας στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς και των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την προκαταρκτική τους έρευνα

Εάν το αίτημα του κ. Πλιώτα γίνει τελικά δεκτό, όλες οι δικογραφίες που εκκρεμούν θα διαβιβαστούν στα χέρια του εφέτη ανακριτή και του επίκουρού του, καθώς όπως όλα δείχνουν, η ολομέλεια θα επιλέξει δύο δικαστές για να χειριστούν την υπόθεση.

Οι δικογραφίες που είναι ακόμη ανοιχτές αφορούν στα πρόσωπα του κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει αυτή των στελεχών της μητρικής εταιρίας και της ελληνικής, οι οποίοι έχουν κληθεί σε εξηγήσεις. Στην τακτική ανάκριση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Κ. Φρουζή και του Νίκου Μανιαδάκη, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμη απολογηθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.