Ο καύσωνας… φεύγει, η κακοκαιρία έρχεται

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου προς Παρασκευή 24 Ιουνίου φαίνεται να κλείνει ο κύκλος του πρώτου καύσωνα, για αυτό το καλοκαίρι καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr «η Πέμπτη προβλέπεται ότι θα είναι η πιο ζεστή μέρα όλης της εβδομάς».

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη και θα φτάσουν τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς.

Η αλλαγή του σκηνικού έρχεται από το απόγευμα της Πέμπτης όπου ένα ψυχρό μέτωπο θα δώσει ισχυρές καταιγίδες σε αρκετά μέρη της χώρα ενώ η πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα θα είναι εντυπωσιακή.

«Πέμπτη βράδυ θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς περνάει ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βόρεια Βαλκάνια και φτάνει μέχρι και την χώρα μας», είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

Και συνέχισε: «Αυτό το ψυχρό μέτωπο θα ρίξει τη θερμοκρασία αρκετά. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή στην Βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα φτάσει στους 31 – 33 βαθμούς από τους 39 που θα έχει την Πέμπτη. Οπωσδήποτε θα δροσίσει αρκετά στη Βόρεια Ελλάδα και τις υπόλοιπες περιοχές. Ακόμη και στην Αθήνα θα είναι αισθητή η πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή καθώς θα έχουμε 34 με 35 βαθμούς».

 

 

Τόνισε μάλιστα ότι αύριο θα είναι η τελευταία μέρα του καύσωνα: «Αύριο είναι η τελευταία μέρα που θα έχει αρκετή ζέστη. Αύριο ο υδράργυρος θα πάει στην Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά 40 – 41 βαθμούς κελσίου αυτές θα είναι οι μέγιστες τιμές. Στην Αθήνα την Πέμπτη θα έχουμε 38 – 39 βαθμούς κελσίου».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε στο Newsbomb.gr«Την Παρασκευή θα μπει ένας βοριάς στο Αιγαίο και θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ. Τις επόμενες ημέρες δεν θα ανέβει η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από 37 βαθμούς. Στην Αθήνα από την Παρασκευή θα έχουμε 34-35 βαθμούς και την Κυριακή μπορεί να πάει στο 36».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.