Οφθαλμίατρος εξέτασε τον κατηγορούμενο για την αρπαγή και τον βιασμό φοιτήτριας στη Δάφνη

Οφθαλμίατρος που έλαβε εισαγγελική εντολή να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εξέτασε την Πέμπτη τον κατηγορούμενο για την υπόθεση αρπαγής και βιασμού 22χρονης φοιτήτριας στο διαμέρισμα του στη Δάφνη ο οποίος κρατείται προσωρινά.

Η εξέταση του 52χρονου έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία ως προς το θέμα της γνησιότητας πιστοποιητικών τυφλότητας που είχε αναρτήσει ο Κοντζιλέλος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και το πόρισμα από αυτήν θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, ο πατέρας του κατηγορούμενου προσκόμισε σήμερα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ιατρικά έγγραφα που, όπως ισχυρίστηκε, πιστοποιούν την τυφλότητα σε ποσοστό 95% του γιου του. Ο πατέρας του κατηγορούμενου έδωσε κατάθεση στη δικαστική λειτουργό ενώ φέρεται να της παρέδωσε πιστοποιητικό του Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που εκδόθηκε το 2015, σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό τυφλότητας του κατηγορουμένου είναι 95%.

Επίσης, παρέδωσε βεβαίωση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του πατέρα, πιστοποιεί ότι το έγγραφο του ΚΕΠΑ είναι γνήσιο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 52χρονου κατηγορούμενου, τα στοιχεία που προσκόμισε στην ανάκριση ο πατέρας του, θα αποτελέσουν μία από τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αργότερα ο εντολέας του αίτημα άρσης της προσωρινής του κράτησης το οποίο θα κριθεί όχι μόνο με βάση το ποσοστό αναπηρίας του, αλλά σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του κατηγορούμενου ως προς το αν είναι ύποπτος φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η ανακρίτρια σε αυτήν τη φάση της έρευνας αναμένει την πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας στο βιντεοσκοπημένο υλικό που κατασχέθηκε από το σπίτι του 52χρονου, το οποίο επικαλείται και ο ίδιος προκειμένου να αποδείξει, όπως ισχυρίζεται, ότι για όσα συνέβησαν υπήρχε συναίνεση της 20χρονης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.