Σκουρλέτης: Υπάρχει ευθύνη στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης

«Προφανώς, όταν σε μια περιοχή δεν εκδηλώνεται για πρώτη φορά ένα πλημμυρικό φαινόμενο, αλλά έχει συμβεί πάλι με απώλειες ανθρώπινων ζωών και άλλες φορές εκεί, οι ευθύνες οι διαχρονικές είναι πολλές. Άρα όλα αυτά πρέπει να μας οδηγήσουν σε μια βάθος έρευνα και συζήτηση για να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι πάλι με τέτοιες καταστάσεις» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, «προφανώς υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης και ευθύνη σ΄ αυτούς που μελέτησαν, προκήρυξαν και υλοποίησαν τα έργα. Μια πρώτη εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για έργα που προφανώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο μέγεθος ενός ισχυρού και με ένταση καιρικού φαινομένου».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως από χθες μικτά συνεργεία καταγραφής των ζημιών που αποτελούνται από μηχανικούς των δήμων, της περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών εργάζονται, έτσι ώστε επόμενες μέρες θα βγουν ΚΥΑ για να αρχίσει να υλοποιείται αυτή η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Προανήγγειλε, δε, ότι μέσα στο 2017 το υπουργείο θα παρουσιάσει τον βασικό «κορμό» του νέου πλαισίου Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την ελπίδα ότι τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους θα γίνει νόμος του κράτους.

«Μέσα από αυτή την τραγωδία που ζήσαμε, αναδεικνύεται κάτι αρκετά επίκαιρο, μια δουλειά που κάνουμε στο υπουργείο και αφορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου Αυτοδιοίκησης του τομέα των αρμοδιοτήτων, να μπορέσουμε να αποσαφηνίσουμε αρμοδιότητες, ποιος βαθμός κάνει τι και τι κάνει το κράτος. Αυτό είναι ένα κουβάρι που ποτέ κανείς δεν τόλμησε να ξεδιαλύνει. Εκεί προσπαθούμε τώρα στο πλαίσιο των αλλαγών να εστιάσουμε τη δουλειά μας και ελπίζω μέσα στον χρόνο να παρουσιάσουμε τον κορμό αυτού του νέου πλαισίου της Αυτοδιοίκησης και να γίνει νόμος του κράτους τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.