Στα δικαστήρια για να απολογηθεί ο γνωστός δικηγόρος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε το πρωί της Δευτέρας (17.6.24) ο γνωστός δικηγόρος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία, αντιμετωπίζοντας το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

Ο γνωστός δικηγόρος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, παραπέμφθηκε στην 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, από την οποία ζήτησε χθες και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Αναμένεται να επιμείνει στον ισχυρισμό του ότι η σύζυγός του τραυματίστηκε όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους.

Ισχυρισμοί που σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές δεν κρίνονται ως βάσιμοι, λόγω και της κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε τη γυναίκα, παρότι η επίσης γνωστή δικηγόρος δεν έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr ο 52χρονος δικηγόρος τον Οκτώβριο του 2017, είχε καταγγελθεί από την τότε σύζυγό του για την εμπλοκή του σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

«Αίματα στο κεφάλι»
Ο γιατρός που τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06/2024), είδε άγρια χτυπημένη την σύζυγο του δικηγόρου, αναφέρει με λεπτομέρειες όσα αποκρουστικά αντίκρισε και αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία με αποτέλεσμα ο 52χρονος να συλληφθεί για ενδοοικογενειακη βια και να ασκηθούν σε βάρος του διώξεις κακουργηματικου χαρακτήρα.

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο γιατρός, ενώ η εικόνα που περιγράφει παρακάτω προκαλεί τρόμο και αποτροπιασμό. Η γυναίκα όπως λέει «φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της».

Μάλιστα όπως επισημαίνει όταν τη ρώτησε αν ο άνθρωπος που την μετέφερε στο νοσοκομείο τη χτύπησε αυτή έγνεψε καταφατικά.

Το χρονικό της υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν στις 00:10 της Κυριακής όταν η τραυματισμένη γυναίκα μετέβη μαζί με τον δικηγόρο σύζυγό της με ίδια μέσα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η 37χρονη ήταν σε άθλια κατάσταση και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε ένα ατύχημα και ότι τα τραύματα προήλθαν από την πτώση.

Ένας γιατρός, ωστόσο, κατα την εξέτασή της απεφάνθη οτι η τραυματίας, έχει χτυπηθεί από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα σε διάφορα σημεία του σώματος (σύμφωνα με πληροφορίες η ιατρική αναφορά κάνει λόγο για πολυτραυματία)με αποτέλεσμα να επιμενει πως δεν συναδουν με την εκδοχή που έδωσε το ζευγος και να ειδοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο νοσοκομείο, οδηγησαν τον δικηγορο στο τμήμα της Ομόνοιας στο Τμημα Ενδοοικογενειακης Βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η αναφορά των γιατρών κάνει λόγο για πολυτραυματία, η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι όπως διαπίστωσαν, κάτι που δε συνάδει με την εκδοχή του ζευγαριού, ενώ σε προφορική συνομιλία που είχε η 37χρονη όταν οι γιατροί την ρώτησαν αν την έχει χτυπήσει ο σύζυγός της απάντησε καταφατικά παρόλο που στην κατάθεση της υποστήριξε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η ίδια υποστηρίζει στην κατάθεση της ότι έπεσε από τη σκάλα, δέχθηκε εντούτοις την τοποθέτηση του panik button.

Ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε έδωσε εντολή να συλληφθεί ο δικηγόρος ο οποίος σήμερα το πρωί ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και πέρασε απο τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών.

Η καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ.
Το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ που έφερε στη δημοσιότητα το newsit.gr περιγράφει με λεπτομέρειες, όλα όσα συνέβησαν το ξημέρωμα της Κυριακής.

«Αναφέρεται ότι 03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του) ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευρωκλινική Αθηνών» ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, όμως στην κατάθεσή της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περί ώρα 00:10, πράξεις όπως αυτές ρητά περιγράφονται στην έκθεση εξέτασης μάρτυρα χωρίς όρκο της δικηγόρου στην έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επιλήφθηκε του συμβάντος.

Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί πρωινές ώρες 16/6/24 με το σχηματισθέν σε βάρος του προανακριτικό υλικό ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτόφωρη διαδικασία. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο 52χρονος δικηγόρος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες».

Εγκατέστησε panic button η δικηγόρος
Στις επόμενες γραμμές, αναφέρεται κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η 37χρονη δικηγόρος παρόλο που στην κατάθεση της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε «πτώση από σκάλα», εντούτοις δέχτηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού» (panic button). Μια εφαρμογή που δίνεται σε περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Και αυτό είναι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και πολλά ερωτήματα αναφορικά με την κίνηση αυτή.

«Γίνεται μνεία ότι στην 37χρονη δικηγόρο χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης πληροφορίες και οδηγίες δυνάμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06 προκείμενου να λάβει αν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης η δικηγόρος ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής «Κομβίον Πανικού» (panic button) καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκατάστασης και χρήσης αυτής, και επιθυμεί να της χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Η 37χρονη δικηγόρος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, εφόσον ενημερώθηκε για την δυνατότητα της αυτή».

Κατέχει δύο όπλα
Οι αστυνομικοί, αμέσως μετά την σύλληψη του δικηγόρου των Αθηνών, προέβησαν σε σχετική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο συγκεκριμένος είναι στα αρχεία της ΕΛ. ΑΣ «καθαρός», αν εκκρεμούν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις ή αν κατέχει οπλισμό.

Σύμφωνα με την απόρρητη καταγραφή της Αστυνομίας, προέκυψε ότι «ο ανωτέρω δράστης πληκτρολογήθηκε στο car pc, για το εάν έχει στην κατοχή του οπλισμό όπου προέκυψε ότι κατέχει δύο όπλα ήτοι: Πιστόλι HS product H11 RDR MS με ειδική άδεια για ατομική ασφάλεια. Κατοχή – Οπλοφορία με λήξη: 17/7/2028 και πυροβόλο όπλο για θήρα επαναληπτική Maverick με λήξη αδείας 27/5/2028».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.