Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας – Κάλεσμα για κοινό μέτωπο προοδευτικών

Ευρωπαίους Αριστερούς, Σοσιαλιστές και Πράσινους θα δει στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας όπου βρίσκεται από σήμερα προσκεκλημένος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το PES κάλεσε για ακόμη μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα σε προπαρασκευαστική σύνοδό του, μολονότι δεν είναι πλέον πρωθυπουργός, καταδεικνύοντας πως του αναγνωρίζει έναν διακριτό ρόλο στις εξελίξεις οι οποίες αφορούν τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναλάβει την πρότασή του για κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης που κινούνται ακόμη και τώρα σε λογικές λιτότητας και πολλών ταχυτήτων στο εσωτερικό της ΕΕ.

Από το πρόγραμμα Τσίπρα δεν απουσιάζουν και οι συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Μαρία Σασόλι. Επίσης, θα συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ State of Europe που διοργανώνει το think tank Friends of Europe.Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο μιας άναρχης συζήτησης που έχει ξεκινήσει από στελέχη του κόμματος για τα αίτια της ήττας του κόμματος.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τον τρόπο του απάντησε από την Αχαΐα στις αιτιάσεις, επιμένοντας ότι «μπορεί να μην είχαμε εμπειρία, αλλά κυβερνήσαμε με εντιμότητα». Ως εκ τούτου, το θέμα δεν αποκλείεται να τεθεί και στην συνεδρίαση του οργάνου. Και τούτο διότι έχει διαμορφωθεί ένα αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου από στελέχη που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την πρωτοβουλία στελεχών της παλαιότερης φρουράς να ανοίγουν συζητήσεις που οδηγούν σε εσωστρέφεια και όπως λένε βλάπτουν τον ίδιο τον πρόεδρο .

Πάντως, χθες ο Νίκος Βούτσης επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα για όσα είπε περί σχεδίου τύπωσης δραχμής από τους Ρώσους, την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε στο fb πως η Αριστερά τα κατάφερε και αν βρισκόμασταν πάλι εκεί (στην κυβέρνηση) πάλι θα αναλαμβάναμε την ευθύνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.