Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης μας γυρνάει αιώνες πίσω

Την εκτίμηση ότι στις κάλπες θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο της κυβέρνησης και αποδοκιμασίας σχεδίου της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που «μας γυρνάει αιώνες πίσω», εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό news247.

Υποστήριξε ότι η παρουσία χιλιάδων πολιτών στις ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα δίνουν ένα μήνυμα συσπείρωσης, ένα μήνυμα νίκης, δείχνουν μια δυναμική την οποία πολλοί δεν είχαν προβλέψει πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Επίσης, τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από δέκα μέρες έχουν δείξει τα δύο διακριτά πολιτικά σχέδια τα οποία υπάρχουν στη χώρα μας.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «δεν αρκεί να δηλώνεις προοδευτικός. Σημασία έχει τι πραγματικά κάνεις» και εξήγησε: «δεν είναι προοδευτικό να καταψηφίζεις τη συμφωνία των Πρεσπών με το επιχείρημα ότι είναι μια προδοτική συμφωνία. Ούτε είναι προοδευτικό να μιλάς για την κατάργηση του 8ωρου ως ξεπερασμένου ή για κατάργηση της 5νθήμερης εργασίας και να μιλάς για 7ήμερη εργασία. Αυτά όχι απλώς δεν είναι προοδευτικά, αλλά μας γυρνάνε αιώνες πίσω».

Σημείωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι δεσμεύεται μόνο για 12 συντάξεις, άρα θα καταργήσει τη 13η σύνταξη και επίσης έχει δηλώσει ότι δεν δεσμεύεται από τα μέτρα αυτά. Οπότε, όποιος και αν είναι πρόεδρος της Κομισιόν, εγώ δεν πιστεύω ότι θα είναι ο κ. Βέμπερ, αν ποτέ γινόταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καταργούσε αυτά τα οποία με θυσίες των πολιτών και με πολύ μεθοδική δουλειά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό γίνονται πραγματικότητα».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΙΝΑΛ είπε ότι «με τη στάση που κρατάει και με την επίθεση που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας πολλές φορές να κάνει την ίδια επίθεση και στη ΝΔ, είναι αναμενόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει άνοιγμα στους δικούς σου ψηφοφόρους… Γιατί δεν μπορεί να ευαγγελίζεσαι την κεντροαριστερά και να δηλώνεις ότι στόχος σου είναι η στρατηγική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστήριξε ότι με την άρνηση της, να μιμηθεί την τακτική της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που είναι η αυτοκριτική και η απομάκρυνση από το νεοφιλελευθερισμό και οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Αριστερά, η κα Γεννηματά ακολουθεί μια αυτοκαταστροφική πορεία για την ίδια και για το κόμμα της.

Για το θέμα του Ρουβίκωνα δήλωσε ότι «η καταδίκη μας είναι απόλυτη… Ενέργειες όπως οι χθεσινές προφανώς δεν έχουν καμία σχέση ούτε με κοινωνικές διεκδικήσεις, ούτε με κοινωνικές ανάγκες, ούτε με οτιδήποτε λαϊκό… Τέτοια πράγματα, ειδικότερα λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικά…».

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «τις έχουμε δει πάρα πολλές φορές. Τις είχαμε δει και το 2015 το Γενάρη και τον Σεπτέμβρη και στο δημοψήφισμα. Πολλάκις έχουν διαψευσθεί, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη».

Δεν άφησε αναξιοποίητο και το γλωσσικό ολίσθημα του κ. Μητσοτάκη: «’Ακουσα και πριν λίγο τον κ. Μητσοτάκη στην συνέντευξη που σας παραχώρησε, να λέει για Τσίπρας – Μητσοτάκης 1-0… Εν τη ρύμη του λόγου, εντάξει, κάτι του ξέφυγε. Ενδεχομένως κάτι ξέρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπάνω για να το λέει. Πριν λίγες μέρες μιλούσε για 2-0, 3-0 νίκη του, τώρα το έχει πάει στο 1-0. Τη Δευτέρα θεωρώ ότι θα λέει ότι έχασε με μικρότερη διαφορά από τον Σαμαρά το 2014».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.