Συνελήφθη ο ληστής που είχε ρημάξει τα πρακτορεία ΟΠΑΠ-Play

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες χθες στον Άλιμο, ένας 39χρονος Έλληνας, που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ο 39χρονος λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων στην Άνω Γλυφάδα, κατά τη διαφυγή του όμως εντοπίσθηκε από ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διενεργούσαν αναζητήσεις, ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Αλίμου και συνελήφθη.
Εντός του οχήματος του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια, ειδικό σφυρί θραύσης κρυστάλλων, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό 3.030 ευρώ της παραπάνω ληστείας και διάφορα είδη αμφίεσης.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν διάφορα είδη αμφίεσης που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών. Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 39χρονος κινούμενος νυκτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπιζε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων και έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας κουκούλα μπλούζας, προέβαινε με τη χρήση ειδικού σφυριού στην θραύση του υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου των καταστημάτων.
Ακολούθως, εισέβαλε σε αυτά και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στην συνέχεια διέφευγε επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο, στο οποίο σε κάποιες περιπτώσεις τον ανέμενε συνεργός του.
Για την ταυτοποίηση και εντοπισμό του δράστη, συνεστήθη ειδική ομάδα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και μετά από επισταμένες έρευνες και αξιοποίηση των εργαστηριακών ευρημάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών επετεύχθη η ταυτοποίηση του 39χρονου ως δράστη των προαναφερόμενων ληστειών.
Από την έρευνα επίσης προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, από τα μέσα Ιουνίου, έχει διαπράξει 30 ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων και μία κλοπή Ι.Χ. αυτοκινήτου. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δράση υπερβαίνει τις 55.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς, ο οποίος και κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων που έχει διαπράξει ο κατηγορούμενος, καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών του συνεχίζονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.