ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Υπ. Εθνικής Άμυνας

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορά του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή, περί υπεράσπισης της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα: Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή; Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά. Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο είπε πως «από που κι ως που η θέσπιση εθνικού συντονιστή για την διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και ενιαίου φορέα επιτήρησης συνόρων, το οποίο θα απαρτίζεται από στελέχη τριών υπουργείων, συνιστούν στρατό μέσα σε στρατό που εγώ πρέπει να σηκωθώ να φύγω; Αυτό καταλάβατε; Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει επιπλέον βάρος προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια, και θα δείτε σε λίγο διάστημα από σήμερα πόσο καλύτερη επίδοση θα υπάρχει όσον αφορά τον έλεγχο και των συνόρων και της εσωτερικής ασφάλειας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.