«Τηλε-μαθήματα» από την επόμενη εβδομάδα στη Γ’ Λυκείου

Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όπως επιβεβαιώνει η ΟΛΜΕ, το σχέδιο θα τεθεί, αρχικά, σε λειτουργία για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, ενώ σε πιλοτική λειτουργία μπαίνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η διαδικασία θα συντονίζεται από τους διευθυντές των σχολείων.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του χθεσινού του διαγγέλματος προανήγγειλε το μέτρο.«Όπως γνωρίζετε, αποφάσισα να κλείσουν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες για 14 μέρες. Ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση, η οποία πάντως δεν θέτει σε κίνδυνο την σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει διαδικασίες τηλε-μαθημάτων, αρχικά στη Γ’ Λυκείου, και έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλες τις βαθμίδες», είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε:

«Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι τα παιδιά μας θα βρεθούν με πολύ ελεύθερο χρόνο. Σε αυτά, λοιπόν, απευθύνομαι: Συνεχίστε το διάβασμα, καλές και μικρές παρέες στο σπίτι και όποτε μπορείτε άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω. Αποφύγετε χώρους με μεγάλο συνωστισμό, όπου μεταδίδεται ευκολότερα η νόσος. Και προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες! Καλύτερα να μείνετε μακριά τους, ειδικά αν έχετε το παραμικρό σύμπτωμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.