Του «έφαγαν» 4.911 ευρώ με «δόλωμα» κρυπτονομίσματα

Νέα απίστευτη απάτη με δέλεαρ κρυπτονομίσματα αποκαλύφθηκε στην Κω. Θύμα των επιτήδειων του διαδικτύου έπεσε ένας 34χρονος.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Κω εξάρθρωσαν μία θρασύτατη απάτη σε βάρος ενός 34χρονου, που την… πάτησε με δόλωμα κρυπτονομίσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 34χρονος δέχτηκε τηλεφώνημα από ένα κινητό τηλέφωνο ελληνικού παρόχου από μία γυναίκα. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η άγνωστη τον έπεισε να μπει στην ηλεκτρονική σελίδα «coinmarketcap.com» ώστε να μεταφέρει κρυπτονομίσματα που του είχαν τάχα παραχωρηθεί…

Πληκτρολόγησε την ηλεκτρονική διεύθυνση, καθώς και τον εξαψήφιο κωδικό που έλαβε μέσω email με αποστολέα το «CoinMarketCap Account Support» και εισήλθε στη σελίδα. Εκεί είδε ότι είχε στην κατοχή του 0,350 bitcoins αξίας περίπου 8.000 ευρώ.

Η άγνωστη ενημέρωσε τον 34χρονο ότι θα τον καλούσε ο υπεύθυνος για να του υποδείξει τη διαδικασία για να μεταφέρει τα κρυπτονομίσματα σε λογαριασμό του.

Αργότερα την ίδια ημέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από άλλο κινητό τηλέφωνο ελληνικού παρόχου κινητής τηλεφωνίας.

Άγνωστος άνδρας, που υποτίθεται ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας «CoinMarketCap Account Support», του ζήτησε να μπει στην ιστοσελίδα καθώς και σε αυτή μίας ελληνικής τράπεζας.

Επίσης, ζήτησε από τον 34χρονο τους κωδικούς προγράμματος «anydesk» για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος, όπως και έγινε!

Την επόμενη στιγμή, η οθόνη του υπολογιστή του έσβησε και έπειτα από μερικά λεπτά διαπίστωσε ότι είχε γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των 4.911 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλο λογαριασμό στην ίδια τράπεζα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.