Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των πλημμυρών

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πλημμυρών που έπληξαν τη Δυτική Αττική κράτησε σήμερα το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη της Ειδικής τιμητικής Συνεδρίασής της για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανοίγοντας τη συνεδρίαση τόνισε ότι η αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει με συστηματικό τρόπο εντός και εκτός Βουλής. «Δεν έχει νόημα να γίνει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, μια ειδική συζήτηση. Ήδη από προχθές στις Επιτροπές, από πλευράς των κομμάτων, υπήρξαν κάποιες πρώτες πινελιές. Η αποτίμηση θα γίνει με έναν πιο σωστό και συστηματικό τρόπο και από τις πολιτικές δυνάμεις και εκτός και εντός της Βουλής» ανέφερε για να προσθέσει:

«Επειδή όμως μιλάμε για αριθμούς και είπαμε για τους 16 νεκρούς, να μην ξεχνάμε και έναν άλλον αριθμό, τα 800 χιλιόμετρα που, από ό,τι φαίνεται, είναι τα ρέματα τα οποία έχουν μπαζωθεί στη χώρα μας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Υπάρχουν τα σχέδια και οι αποτυπώσεις».

Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε, «δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες». «Δεν είναι εκ θεού αυτά τα οποία μας συμβαίνουν» σημείωσε εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και στους πληγέντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.