Ζητούν εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου απ’ την Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σχετικά με τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο Novartis.

Ο λόγος είναι η συντονισμένη προσπάθεια Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. να θέσουν εκτός της Επιτροπής τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, ζητώντας την εξαίρεσή τους με το επιχείρημα ότι θέλουν να τους καλέσουν ως μάρτυρες.

Επ’ αυτού δεν φαίνεται να συναινεί το ΚΚΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχα έθεσαν ζήτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του Θανάση Πλεύρη στην επιτροπή, με το επιχείρημα ότι ήταν νομικός σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως έγινε γνωστό, το αίτημα εξαίρεσης των Πολάκη, Τζανακόπουλου και Πλεύρη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την επόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση συμφωνήθηκε ως πρώτος μάρτυρας να κληθεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής της Novartis και δεύτερος ο Νίκος Μανιαδάκης.

Τι ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τετρασέλιδο έγγραφο, που κατέθεσαν σήμερα οι συνήγοροι του, παραθέτει σειρά αιτημάτων και επισημάνσεων, με βάση τη δυνατότητα που του δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Ένα από τα αιτήματά του, πέραν της εξέτασης κατ’ αντιπαράσταση με τον Αντώνη Σαμαρά, είναι να ζητηθούν «τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού του πολιτικού προσώπου που πρότεινε το FBI να παραδώσει στους Έλληνες Εισαγγελείς στη συνάντησή τους στη Βιέννη».

Ως προς το σκέλος των επισημάνσεων, ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζει, εκ προοιμίου ότι η Επιτροπή που συγκροτήθηκε για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του, «έχει αμιγώς δικαιοδοτικό ρόλο και αποστολή απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις» και γι΄ αυτό, όπως δηλώνει, θέλει να πιστεύει ότι θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προστατεύσει την αποστολή και το κύρος της.

Επιπλέον, την κρίση της Επιτροπής έθεσε τη δήλωση του Θανάση Πλεύρη ότι «θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος του, από την Επιτροπή, και άλλα αποδεικτικά μέσα που τυχόν υπάρχουν, οποιασδήποτε φύσης αποδεικτικά μέσα» και «αποδεικτικά μέσα που δεν πληρούν πλήρως τις προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθούν».

«Δεν θέλω να υποχρεωθώ να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου, μεταξύ των οποίων και η αίτηση εξαίρεσης κατά μελών της Επιτροπής τα οποία θα συνεχίσουν αυτή την ηθικά απαράδεκτη και παράνομη τακτική», προειδοποιεί ακόμα ο κ. Παπαγγελόπουλος και τονίζει ότι για πολλούς μήνες έχει στοχοποιηθεί αλλά «η πολιτική δίωξη σε βάρος του για τη δήθεν σκευωρία της Novartis, θα αποδειχθεί μεγάλο φιάσκο».
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.