Δένδιας σε Ιορδανό πρέσβη: Προτεραιότητά μας η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Ιορδανίας στην Ελλάδα, Zuhair Ensour, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της επίθεσης στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καράκ. Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Ιορδανία και τον λαό της.

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε προηγουμένως επικοινωνήσει και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, επισήμανε ότι η Ιορδανία αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών, τονίζοντας την ανάγκη να προστατευθεί αυτή η μακραίωνη παράδοση από ακραία στοιχεία. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή παραμένει σταθερή προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

«Να μην επιτρέψουμε σε ακραία στοιχεία να διαταράξουν τη συνύπαρξη»
Κατά τη συνομιλία του με τον Ιορδανό πρέσβη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τα θύματα της επίθεσης, καθώς και τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειές τους και τον ιορδανικό λαό.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον διαχρονικό ρόλο της Ιορδανίας ως χώρας όπου διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες συνυπάρχουν ειρηνικά.

Όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να επιτραπεί σε ακραία στοιχεία να υπονομεύσουν τη μακραίωνη αυτή συμβίωση, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της θρησκευτικής ειρήνης και της προστασίας των κοινοτήτων της περιοχής.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι για την Ελλάδα η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα.

Η επικοινωνία με τον πρέσβη της Ιορδανίας πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας του υπουργού με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, μετά την επίθεση στον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.