Αλ. Μεϊκόπουλος: Να αναβαθμιστούν οι σχολικές μονάδες του Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει, ως αναφορά, το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς-Μουρεσίου, με το οποίο εκφράζει την διαμαρτυρία του για τις υποβαθμίσεις των σχολικών μονάδων της περιοχής και συγκεκριμένα των Δημοτικών Σχολείων Ανηλίου και Πουρίου.

Καταγγέλλεται η διάψευση των κυβερνητικών υποσχέσεων περί εξασφάλισης συνθηκών σύγχρονης διδασκαλίας και λειτουργίας στα σχολεία του Δήμου που έχει χαρακτηριστεί ως «μειονεκτικός», ενώ ζητείται η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου, η ενίσχυση με νέο προσωπικό και νέους πόρους και ο εμπλουτισμός του σχολικού προγράμματος με νέες δραστηριότητες, ώστε να δοθούν κίνητρα στους νέους κατοίκους που σκέφτονται να εγκατασταθούν στην περιοχή.

Επειδή η υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση σε όλους τους μαθητές της χώρας επιβάλλει ειδική μεταχείριση των σχολείων των «μειονεκτικών» περιοχών, κι επειδή η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας είναι ασύμβατη με κάθε σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά την παρούσα αναφορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.