Αντιδράσεις συνταξιούχων γυμναστών για την περικοπή ωρών γυμναστικής

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του Υπ. Παιδείας, για την προοδευτική υποβάθμιση και συρρίκνωση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα παρά τις αντιδράσεις βουλευτών, κομμάτων, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλων φορέων.
Σύμφωνα με επιστολή του «Συλλόγου συνταξιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής», με «ανάμικτα συναισθήματα εμείς του Συλλόγου Συνταξιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής ,διαβάσαμε τις αποφάσεις προοδευτικής υποβάθμισης και συρρίκνωσης του μαθήματος Φυσικής Αγωγής με μια ώρα την εβδομάδα στο σχολικό πρόγραμμα από το ΥΠΕΠΘ παρά τις αντιδράσεις διάφορων φορέων.

Χωρίς λογική και με σύντομες διαδικασίες ,οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής πρότειναν και αποφάσισαν την περικοπή ωρών γύμνασης-άθλησης από τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 10/10/2007 με ψήφισμά του καθιέρωσε για τα κράτη μέλη του, τρίωρη γύμναση των μαθητών την εβδομάδα και όπου υπάρχει δυνατότητα να επεκταθεί πέραν και αυτών των ωρών.
Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με όλους εκείνους που έχουν ιστορική γνώση, αναγκαιότητας καθημερινής συμμετοχής του μαθήματος της γυμναστικής στην γενικότερη μορφωτική αγωγή και ολοκλήρωση του μαθητή».
.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.