Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για το άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου

Οι κάτοικοι Ριζομύλου - Στεφανοβικείου για το δυστύχημα που χάθηκαν τρία παιδιά

Δεν φτάνει που πρόσφεραν «θυσία» τρία νέα παιδιά στο μολόχ της ασφάλτου, στις 23 Ιουλίου 2014, οι κάτοικοι Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα που έγινε τότε στην παλιά εθνική οδό, μετά από σύγκρουση φορτηγού –αυτοκινήτου, επτά μήνες μετά υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωποι και με τη Δικαιοσύνη, όταν στο πλαίσιο διαμαρτυρίας, άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων στις 31 Ιουλίου 2014, με αίτημα την κατάργησή τους.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο εισαγγελέας Λάρισας διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση, για παράβαση άρθρου του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για κατάληψη οδοστρώματος και παρακώληση ή διακοπή λειτουργίας του σταθμού διοδίων, που επισύρει ποινές ανάλογες με την παρακώλυση συγκοινωνιών (φυλάκιση από τρεις μήνες ως πέντε έτη και αν έγινε από αμέλεια, μέχρι έξι μήνες ή χρηματική ποινή).

Τον σχηματισμό δικογραφίας ανέλαβε το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας και ήδη από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, καλούνται να δώσουν κατάθεση όσοι βρισκόταν στην ΠΑΘΕ, το απόγευμα της Πέμπτης 31 Ιουλίου 2014, μηδενός εξαιρουμένου και δημοσιογράφων που πήγαν να καλύψουν το ρεπορτάζ και εντοπίστηκαν βάσει των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους!

Το φοβερό δυστύχημα
Σημειώνεται ότι στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα που είχε γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 Ιουλίου 2014, στο 36ο χλμ. της Παλιάς Εθνικής Οδού (περιφερειακής της ΠΑΘΕ), μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις νεαροί, δύο κορίτσια 18 και 21 χρονών και ο 20χρονος οδηγός του Ι.Χ. Το δυστύχημα έγινε καθώς το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατευθυνόταν από το Ριζόμυλο προς το Στεφανοβίκειο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα που μετέφερε φρούτα και είχε κατεύθυνση προς Βόλο.

Όπως είναι γνωστό, τη ζωή τους στο φοβερό δυστύχημα, που είχε απασχολήσει το Πανελλήνιο, είχαν χάσει δυο αδελφές, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο Κατερίνα και Ιωάννα Κουτσιαρή 18 και 21 χρονών και ο οδηγός του αυτοκινήτου, Φίλιππος Καπανιάρης 20 χρονών, κάτοικοι Στεφανοβικείου και Ριζομύλου αντίστοιχα. Τα παιδιά επέστρεφαν στα χωριά τους μετά από μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν, όπου η Ιωάννα έπαιζε κιθάρα.

Η κινητοποίηση
Με αφορμή το τραγικό τροχαίο δυστύχημα και με πρωτοβουλία νέων κατοίκων των δύο χωριών, στις 31 Ιουλίου, οργανώθηκε μεγάλη κινητοποίηση στα διόδια Μοσχοχωρίου, για να προβληθεί το παλλαϊκό αίτημα για κατάργηση των διοδίων, ώστε να σταματήσουν τα δυστυχήματα στην παλιά Εθνική Οδό, όπως αυτό που κόστισε τη ζωή στα τρία νέα παιδιά.

Στη συγκέντρωση είχαν παραβρεθεί περίπου 1.000 κάτοικοι των δύο χωριών, που άνοιξαν συμβολικά τα διόδια μεταξύ 6 το απόγευμα και 8 το βράδυ, ενώ είχαν παραβρεθεί οι βουλευτές Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Πάρις Μουτσινάς, εκπρόσωπος της Ζέττας Μακρή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου και ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας.
Μάλιστα στη συγκέντρωση, νέα παιδιά από το Ριζύμυλο και το Στεφανοβίκειο μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς φυλλάδια που είχαν τίτλο «φτάνει πια, όχι άλλο αίμα στον παλιό δρόμο Βόλου – Λάρισας», αλλά και το αίτημα για κατάργηση των διοδίων για να μη χαθούν άλλες αθώες ψυχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.