Απορρίφτηκε από την ΕΚΤ η τοποθέτηση Μιχελή στην Εθνική Τράπεζα

Δεν εγκρίθηκε από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Single Supervisory Mechanism – SSM) η τοποθέτηση του Γιώργου Μιχελή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Εθνικής Τράπεζας. Τη σχετική πληροφορία επιβεβαίωσαν τόσο τραπεζικοί κύκλοι όσο και κυβερνητικοί.

Ο κ. Μιχελής και η Λούκα Κατσέλη, προτεινόμενη για την προεδρία της Εθνικής, μετέβησαν χθες, Παρασκευή, στη Φρανκφούρτη και πέρασαν από συνέντευξη από την επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας Ντανιέλ Νουί, προκειμένου να εγκριθεί η τοποθέτηση τους.

Ο κ. Μιχελής δεν έλαβε το πράσινο φως. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν ενστάσεις για το πρόσωπο του κ. Μιχελή, καθώς απείχε επί οκτώ έτη από τον τραπεζικό κλάδο, ενώ δεν διέθετε επαρκή εμπειρία σε ζητήματα διαχείρισης κινδύνων.

Ο SSM ενέκρινε την τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη στη θέση της προέδρου της Εθνικής, ωστόσο για να αναλάβει καθήκοντα θα πρέπει ο Μηχανισμός Ενιαίας Εποπτείας να εγκρίνει το νέο πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής.

Κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση της ΕΚΤ και δήλωσαν στο in.gr πως «η Εθνική Τράπεζα έχει Διοίκηση και προφανώς η τράπεζα δεν είναι ακέφαλη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.