Συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων – Παραμελημένων Ατόμων (Κα.Πα), που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΚΠΟΛ, υπό την προεδρία του κ. Χαλέβα, προέδρου της ΕΚΠΟΛ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας με σκοπό την ενεργοποίηση της λειτουργίας του Συμβουλίου Κα.Πα.
Ο κ. Χαλέβας δήλωσε πως δεδομένου ότι τα περιστατικά κακοποίησης αυξάνονται συνεχώς και λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι οικογένειες, είναι απαραίτητη η λειτουργία του Συμβουλίου στο Νομό μας.
Στη συνάντηση με τους φορείς που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Κα.Πα. παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, η οποία σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στο έργο του Συμβουλίου Κα.Πα. της ΕΚΠΟΛ, το οποίο είναι σημαντικό για τη Μαγνησία. Η κα Κολυνδρίνη ανέφερε επίσης πως το Συμβούλιο Κα.Πα. χρειάζεται να προωθήσει το έργο του να βγει προς τα έξω στην κοινωνία, διότι δεν αφορά μόνο κακοποιημένες γυναίκες, αλλά και παιδιά που υφίστανται βία ψυχολογική και σωματική.
Ο λόγος που αδρανοποίησε ήταν συγκυριακός και με σωστή οργάνωση και καλή λειτουργία μπορεί να εκτελέσει σημαντικό κοινωνικό έργο στην περιοχή μας.




























