Βενζινοπώλες Μαγνησίας: Ελάχιστα τα πρατήρια χωρίς το σύστημα εισροών – εκροών

Διαψεύδουν το υπουργείο οι πρατηριούχοι της Μαγνησίας…

Μόλις 15 είναι τα πρατήρια στο Ν. Μαγνησίας, που δεν εγκατέστησαν το σύστημα εισροών – εκροών (και δεν εκδίδουν αυτόματα απόδειξη, με το που κλείσει η μάνικα της αντλίας), αλλά πρόκειται να κλείσουν το επόμενο διάστημα, ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας Απόστολος Βολιώτης.
Απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου ότι 70% των πρατηρίων της Μαγνησίας δεν έχει τοποθετήσει το σύστημα εισροών – εκροών, που είναι πλέον υποχρεωτικό, ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών, τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πρατηρίων τοποθέτησε το σύστημα και στέλνει τα δεδομένα στις εταιρίες πετρελαιοειδών, αλλά το υπουργείο δεν έχει διασυνδεθεί ακόμη με όλες τις εταιρίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει τα στοιχεία.

Ο κ. Βολιώτης επισήμανε ότι μόλις 15 τον αριθμό πρατήρια δεν εγκατέστησαν το σύστημα και απ’ αυτά ορισμένα ήδη έκλεισαν, ενώ τα υπόλοιπα αναμένουν το έγγραφο για παράδοση της άδειας του πρατηρίου, ώστε να κλείσουν, ακριβώς επειδή δεν εγκατέστησαν το σύστημα αυτό.

«Στα περισσότερα πρατήρια βγαίνει αυτόματη απόδειξη και κάθε μέρα από 23.55 μέχρι 24.00 κλειδώνουν όλα τα πρατήρια της Ελλάδας και στέλνουν τα δεδομένα. Όσα έχουν συνδεθεί στο υπουργείο και τα υπόλοιπα στις εταιρίες», ανέφερε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών.

Όπως εξήγησε, όσα πρατήρια δεν εκδίδουν αυτόματα απόδειξη, δεν έχουν τοποθετήσει το σύστημα εισροών – εκροών ή δεν το έχουν ενεργοποιήσει.

Να μην παραπλανεί το Υπουργείο…
Ο κ. Βολιώτης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν έλεγχοι σε επίπεδο Μαγνησίας, από τη Διεύθυνση Εμπορίου ή το Μηχανολογικό, ώστε το υπουργείο να μην παραπλανεί την κοινή γνώμη και να μην πολεμά τους πρατηριούχους με ψευδή στοιχεία. Τέλος, ο κ. Βολιώτης τόνισε ότι το σύστημα εισροών – εκροών κόστισε από 12.000 € σε μικρά πρατήρια μέχρι και 20.000 στα πρατήρια καυσίμων με μεγάλες δεξαμενές. Τα συστήματα τοποθετήθηκαν με επιδότηση σχεδόν το 30% του κόστους εγκατάστασης, αλλά η επιδότηση αυτή ακόμη δεν έχει καταβληθεί από το υπουργείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.