Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου για την πυρπόληση της Σκιάθου

Τo βράδυ του Σαββάτου 23.8.2014 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σκιάθου η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου και Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημητρίου Πρεβεζάνου και στη συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση Μνήμης για την 70η επέτειο πυρπόλησης της νήσου Σκιάθου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944.

O Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις και δήλωσε τα εξής: «Εύχομαι στο Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο, και στα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν. Η Σκιάθος είναι μια περιοχή με προοπτικές ανάπτυξης και πρέπει να αξιοποιήσει προς την σωστή κατεύθυνση όλα τα πλεονεκτήματά της. Πρωταρχική προϋπόθεση είναι η συνεργασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας. Πολύ περισσότερο σήμερα που η κρίση επιδεινώνει την καθημερινότητα των πολιτών, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση της ανθρωπιστικής κρίσης, προστατεύοντας ανθρώπους που υποφέρουν από ανεργία και φτώχεια.

Η ιστορική μνήμη της πυρπόλησης του Νησιού του Παπαδιαμάντη από τους Γερμανούς κατακτητές το 1944 όπως και των άλλων θηριωδιών του Ναζισμού και του Φασισμού δεν έχουν μόνο επετειακό χαρακτήρα. Η υπενθύμισή τους είναι και προϋπόθεση της περαιτέρω πορείας της πατρίδας προς δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση και καταδεικνύει το χάσμα που χωρίζει τον πολιτισμό και την φιλοσοφία της δημοκρατίας από την φασιστική ιδεολογία της καταστροφής και του ολέθρου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.