Δημοπρατήθηκε η τρανή βρύση στο Κεραμίδι

Αξιοποιείται από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου το σημαντικό μνημείο

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάδειξης της Τρανής Βρύσης στο Κεραμίδι, του σημαντικότερου ίσως πολιτιστικού μνημείου στην περιοχή, καθώς δημοπρατήθηκε πριν μερικές ημέρες το έργο και αναδείχθηκε ο εργολάβος.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 90.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του αντλείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου κατάφερε και ενέταξε έξι έργα στο πρόγραμμα Leader., όπου το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου
Η Τρανή Βρύση αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιοχής τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πολύ σημαντικό τόπο επισκεψιμότητας. Για το λόγο αυτό άλλωστε και ο Δήμος εξαρχής στόχευσε στην αξιοποίηση του μνημείου και στην ένταξή του στο Leader που προβλέπει δραστηριότητες για τέτοιους είδους ζητήματα.
Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «η τρανή βρύση αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό μνημείο στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμιδίου το οποίο με την ανάδειξή του μπορεί να προσελκύσει τουρίστες και επισκέπτες. Παράλληλα, όμως με την δημοπράτηση του έργου διασώζουμε την πολιτιστική μας παράδοση, και ενισχύουμε τις υποδομές που συνδέουν τον πολιτισμό, με την ιστορία και την γνώση».

Η ίδια συμπλήρωσε λέγοντας πως ο εργολάβος θα ξεκινήσει άμεσα να κάνει τις εργασίες ανάδειξης του μνημείου. «Κατορθώσαμε και αξιοποιούμε τους πόρους του προγράμματος leader, προκειμένου να ανακαινίσουμε πολιτιστικά μνημεία και μουσεία, να δημιουργήσουμε χώρους διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αναδεικνύοντας και τονώνοντας τουριστικά διάφορα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου που έχει την επίβλεψη του έργου θα ενεργήσει, ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν άμεσα».
Πιο αναλυτικά τα έργα του Δήμου Ρήγα Φεραίου που εντάχθηκαν στο Leader, είναι τα εξής: 1) Διαμόρφωση Μουσείου Ριζομύλου, 2) Ανακαίνιση λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου, 3) Δημιουργία δικτύου μονοπατιών, 4) Σήμανση αξιοθέατων, 5) Ανακατασκευή τρανής βρύσης στο Κεραμίδι, 6) Ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός και των έξι έργων ανέρχεται στα 270.000 ευρώ, μέσω των οποίων θα τονωθεί και η τοπική οικονομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.