Διάνοιξη μονοπατιού που οδηγεί στη Φακίστρα

Από μέλη και φίλους του Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας

Εξόρμηση για τη διάνοιξη του παλιού μονοπατιού μήκους 400μ., που προσεγγίζει την θέση Παλιόκαστρο πάνω από την παραλία της Φακίστρας, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη και φίλοι του Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας. Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης “η κίνηση είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς μετά από πολλά χρόνια διαμορφώνεται πρόσβαση στο σημείο όπου βρισκόταν ο πρώτος ιστορικά οικισμός της Τσαγκαράδας.”

Το Παλιόκαστρο ανήκει σε ένα δίκτυο πάνω από 25 οχυρών -ναυτικών κυρίως- θέσεων οι οποίες άρχισαν να διαμορφώνονται στοο Πήλιο και στην ευρύτερη Μαγνησία κατά τα βυζαντινά χρόνια και άκμασαν κατά την διάρκεια της ενετοκρατίας μετά την άλωση της Κων/πόλεως στα 1204 από τους Φράγκους..

Στα 1500 περίπου, λόγω των συχνών επιθέσεων από πειρατές οι κάτοικοι ανεβαίνουν σε πιο ορεινές θέσεις όπου και σταδιακά αρχίζουν να σχηματίζονται οι οικισμοί που αποτελούν σήμερα την Τσαγκαράδα.

Παράλληλα σήμερα ανιχνεύτηκε εκ νέου η χάραξη του μονοπατιού που συνδέει το κέντρο του χωριού με την παραλία της Φακίστρας η διάνοιξή του οποίου, όπως αναφέρουν, θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.