Επαναβεβαιώθηκαν οι δεσμοί με το Σμεντέροβο

Σε συνάντηση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου με αντιπροσωπεία της περιοχής

Αντιπροσωπεία από το Σμεντέρεβο με τους κ.κ. Predrag Savic, Petar N. Rodifcis και από το Σύλλογο Σερβο-Ελληνικής Φιλίας “Καντακουζηνού” για την Παραδουνάβια Περιφέρεια Σμεντέρεβο, επισκέφτηκε το Δήμο Ρήγα Φεραίου και είχε συνάντηση με το δήμαρχο Δημ. Νασίκα και συνεργάτες του.

Στην ξένη αντιπροσωπεία επιφυλάχτηκε εγκάρδια υποδοχή από το δήμαρχο ενώ οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους άρρηκτους δεσμούς των δύο χωρών Ελλάδος και Σερβίας αλλά και για τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο περιοχών. Τα μέλη του Συλλόγου μάλιστα απηύθυναν πρόσκληση προς τη δημοτική αρχή να επισκεφτεί την περιοχή του Σμεντέρεβο τον ερχόμενο Οκτώβριο, πρόσκληση που αποδέχτηκε ο κ. Νασίκας με μεγάλη ικανοποίηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη επίσκεψη στο Βελιγράδι του τότε Δήμου Φερών, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1994 επί Δημαρχίας Γαρ. Γεροβασίλη, για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ρήγα στο Βελιγράδι.

Ο δήμαρχος στη συνάντηση ενημέρωσε τη σερβική αντιπροσωπεία για την παραγωγική φυσιογνωμία της περιοχής, τη λειτουργία του Δήμου, τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής και ζήτησε από τους ξένους επισκέπτες συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.