Επανεξέταση των μέτρων ζητούν οι αγρότες της Ζαγοράς

Κώδωνα για μηδενισμό του εισοδήματος και αδυναμία καταβολής εισφορών

Επανεξέταση των μέτρων για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, στις οποίες υπάγονται η Ζαγορά και το Ανατολικό Πήλιο, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγ. Αποστόλου και προς τους βουλευτές Μαγνησίας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Αντ. Λάσκος, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγ. Κουτσάφτης, καθώς και οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς Βάιος Κομνηνός, Πουρίου Γ. Βασιλείου και Μακρυρράχης Νικ. Νάσιος.

Όπως αναφέρουν ο αγροτικός κόσμος της Ζαγοράς και του Ανατολικού Πηλίου και οι φορείς που τον εκπροσωπούν είναι βαθύτατα ανήσυχοι για τα μέτρα που έχουν προαναγγελθεί σχετικά με τους αγρότες και ιδιαίτερα για το φορολογικό συντελεστή 26% από το πρώτο Ευρώ, από 13%, την αύξηση του ΦΠΑ σε 23% από 13% των αγροεφοδίων, καθώς και τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

«Η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από μικρούς κλήρους, δύσκολη καλλιέργεια με πολύ προσωπική και οικογενειακή εργασία και χαμηλό ετήσιο μικτό εισόδημα. Με τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που προβλέπονται, οι καθαρές αποδοχές τείνουν να μηδενιστούν», αναφέρεται στην επιστολή.
Οι φορείς σημειώνουν ότι με το προϋπάρχον καθεστώς, μεγάλο ποσοστό αγροτών αδυνατούσε να καλύψει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, πόσο μάλλον με τον τριπλασιασμό τους.

Αναφέρουν δε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ένας από τους λίγους υγιείς συνεταιριστικούς φορείς στην Ελλάδα, θα υποστεί μεγάλη πίεση και θα αδυνατεί να συγκρατήσει καταστάσεις με εξαθλιωμένα μέλη.
«Ζητούμε να επανεξεταστούν τα μέτρα για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, στις οποίες υπάγεται η Ζαγορά και το Ανατολικό Πήλιο», καταλήγει η επιστολή των φορέων προς τον υπουργό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.