Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για ανοικοδόμηση Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη επανήλθε με συμπληρωματική Ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη σχετικά με το θέμα της ανοικοδόμησης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη στις 25-08-2014 κατέθεσε αρχικά Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών με την οποία αναζητούσε απ’τους ως άνω ιθύνοντες κάποια πειστική απάντηση σχετικά με την διαφαινόμενη ματαίωση της ανοικοδόμησης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς σε διάψευση των προσδοκιών τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος η οποία για τον λόγο αυτό είχε εκπονήσει όλες τις σχετικές μελέτες. Στην απάντησή τους οι συναρμόδιοι Υπουργοί παρέπεμψαν το θέμα στο Υπουργείο Τουρισμού με το αιτιολογικό ότι η εποπτεία του ως άνω έργου υπάγεται πλέον στην Ε.Υ.ΠΟ.Τ – μια νεοσύστατη Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη παλαίφατη γυναικεία Ιερά Μονή αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς όχι μόνο της Μαγνησίας αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας η κ.Χρυσοβελώνη επανήλθε στη Βουλή καταθέτωντας ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη σύμφωνα με την οποία αναφέρει:

1. Δεδομένου ότι στο από 16-9-14 έγγραφο του ο συνάδελφος σας κ. Τασούλας μεταθέτει στο υπουργείο σας όλες τις ευθύνες για την μη προώθηση του έργου από το 2012 μέχρι σήμερα, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να απεμπλακεί επιτέλους το έργο αποκατάστασης της Ιεράς Μονής;
2. Μέσω ποιου Επιχειρησιακού Προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί η πλήρης αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς, έστω κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.