Με κυκλικές μετακινήσεις οδηγών θα καλυφθεί ένα κενό στο Κ.Υ. Σκιάθου

Με κυκλικές μετακινήσεις οδηγών θα καλυφθεί ένα κενό που υπάρχει για το καλοκαίρι στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ενώ οργανώνονται τα υγειονομικά κενά που υπάρχουν, στα νησιά των Σποράδων, ενόψει του καλοκαιριού.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, επισήμανε, ότι τις επόμενες τέσσερις ημέρες, αναμένεται να υπογράψει για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ένας επικουρικός οδηγός και για διάστημα 12 μηνών.
Επειδή ωστόσο το πρόβλημα δε λύνεται και χρειάζονται τουλάχιστον δυο οδηγοί, ενόψει του καλοκαιριού, οι υπόλοιποι οδηγοί θα μετακινούνται κυκλικά από τα Κέντρα Υγείας, που υπάρχει αφθονία οδηγών, σε σχέση με τη Σκιάθο.

Ως παράδειγμα, ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε το Κ.Υ. Ζαγοράς, που διαθέτει τρεις οδηγούς και έναν ακόμη που ανήκει στο Νοσοκομείο, δηλαδή τέσσερις. «Αν ένας οδηγός από τη Ζαγορά ενισχύσει για 15 ημέρες το Κ.Υ. Σκιάθου και η Ζαγορά έχει τρεις οδηγούς, δεν το θεωρώ καθόλου παράλογο», ανέφερε ο κ. Καραμπάτσας.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου επανέλαβε ότι η Σκιάθος την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς τουλάχιστον δύο γιατρούς είναι κακόγουστο ανέκδοτο. Ακόμη τόνισε ότι προσλήψεις μονίμων δεν μπορούν να γίνουν και ο επικουρικός οδηγός βρέθηκε με πολύ κόπο.

Επίσκεψη στα νησιά
Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Καραμπάτσας θα επισκεφθεί Σκόπελο και Αλόννησο για να εξετάσει τις υποδομές, γιατί από την 1η Ιουλίου θα πάνε γιατροί και νοσηλευτές και να γίνει κάποια συνεννόηση για τη διαμονή τους. Θα γίνει συνάντηση με τους ξενοδόχους, τους αυτοδιοικητικούς.
Όσον αφορά τη μετακίνηση των γιατρών που αντιδρούν στη μετακίνησή τους στην Αλόννησο, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου δήλωσε ότι δεν έχει καταγράψει καμία παραίτηση γιατρούς, λόγω μετακίνησης για μια βδομάδα στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ανέφερε, έκανε μια φοβερά μεγάλη προσπάθεια, για όλο τον χειμώνα με τη διαμονή και διατροφή των γιατρών που πήγαν στο νησί και τόνισε ότι είναι ένας αυτοδιοικητικός άνθρωπος με αίσθημα ευθύνης. Επειδή όμως είναι καλοκαιρινή περίοδος, ανέφερε, πρέπει να έρθουμε σε συμφωνία με τον ξενοδόχο, που δεν έχει την πολυτέλεια να έχει άδεια δωμάτια για να δίνει στους γιατρούς, για να γίνει συμφωνία, ώστε όταν οι γιατροί παίρνουν την αποζημίωση (15-20 ημέρες μετά) να πληρώνουν για τη διαμονή τους.
Όσον αφορά στο Κ.Υ. Σκοπέλου, πηγαίνει γενικός γιατρός για δύο μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ ο διοικητής τόνισε ότι στο νησί θα υπάρχουν τρεις γιατροί σε μόνιμη βάση.

Από Δευτέρα η λειτουργία του αξονικού
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα καταστεί πλήρως λειτουργικός ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Βόλου, που, λόγω συχνών βλαβών βγαίνει συχνά εκτός λειτουργίας.
Ο κ. Καραμπάτσας δήλωσε ότι, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί ήδη, αλλά όχι την ποιότητα που θέλουν οι γιατροί, ενώ θα γίνει μια ρύθμιση από την κατασκευάστρια εταιρία και από Δευτέρα θα είναι λειτουργικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.