Να παραμείνει στη Ζαγορά ο Αστυνομικός Σταθμός ζητούν οι επαγγελματίες

Να παραμείνει στη Ζαγορά ο Αστυνομικός Σταθμός και να μη μεταφερθεί στην Ανακασιά, ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζεύς», επικαλούμενος πληροφορίες ότι το Αρχηγείο της Αστυνομίας, προτίθεται να μεταφέρει την υπηρεσία στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, λόγω έλλειψης χώρου για στέγαση.

Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες, με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. οι Αστυνομικοί Σταθμοί πρέπει να στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια ή παραχωρημένα από το Δημόσιο και το Δήμο, για να μην υπάρχει εγχρήματη συναλλαγή, ωστόσο τέτοια εντολή δεν έχει έρθει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι υπάρχει σκέψη αντί για Αστυνομικό Τμήμα στη Ζαγορά, να γίνεται περιπολία σε Ζαγορά, Πουρί, Μακρυράχη, Χορευτό, Αγ. Σαράντα και Ανάληψη χειμώνα – καλοκαίρι και με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος καυσίμων και τα χιόνια των χειμώνα.

Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, τονίζουν οι επαγγελματίες, πρότεινε να πληρώνει το ενοίκιο, αλλά το Αρχηγείο αρνείται, ενώ τονίζουν ότι τη διαδικασία μεταφοράς «φρέναραν» οι εκλογές, ενώ κάνουν λόγο για αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή (κλοπές διαρρήξεις κλπ.).

Οι επαγγελματίες της Ζαγοράς ζητούν από τους υποψήφιους βουλευτές να δεσμευτούν για τη δημιουργία Πολυδύναμου Αστυνομικού Σταθμού στη Ζαγορά, επάνδρωσή του με επαρκές προσωπικό, προμήθεια νέου οχήματα 4Χ4. Επίσης ζητούν από τη Δημοτική Αρχή την παραχώρηση στέγης, για να μην πληρώνει ενοίκιο η Αστυνομία, σε Δημοτικό κτίριο.

Πρόθεση των επαγγελματιών, αναφέρεται στην επιστολή, είναι να κάνουν συναντήσεις με τον Δήμο και άλλους φορείς “ώστε όλοι μαζί και υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας ως πολίτες του Δήμου στην ουσιαστική και άμεση (άμεση δράση, όχι μετά από μία ώρα Ανακασιά – Ζαγορά) προστασία μας από κάθε εν δυνάμει απειλή κατά των ιδίων ή των περιουσιών μας”, αναφέρουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.