Γνωστό θεωρείται, ότι το περίλαμπρο εκκλησάκι της Παναγίας Φυτόκου, εκτός από την καθιερωμένη πανήγυρη της Μεσοπεντηκοστής, εορτάζει και στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της γεννήσεως της Θεοτόκου στην οποία είναι αφιερωμένος και ο ομώνυμος Ιερός Ναός.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σημαντική αυτή εορτή , αναμένεται να εορταστεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον πανηγυρίζοντα Ναό την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής και ώρα 7.00΄μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός , αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξη Αλεξόπουλο.
Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30΄ – 10.30΄π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική θ. Λειτουργία, την οποία θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Θα επακολουθήσει θείο κήρυγμα και αγιασμός .
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστοί στη μετάβασή τους στο Φυτόκο και στην επιστροφή, θα δρομολογηθούν τα παρακάτω δρομολόγια της αστικής γραμμής Νο 2 :Δευτέρα 7/9 : 6. 00΄μ.μ., 6. 30΄μ.μ., 8. 3 0΄και 8. 45΄μ.μ., Τρίτη 8/9 : 8. 00΄π.μ. , 8. 30΄π.μ. , 10. 45΄και 11.00΄π.μ.































