Μνήμες της θεομηνίας του Σεπτέμβρη ξύπνησαν στη Σκόπελο

Έπεσαν 40 τόνοι νερού ανά στρέμμα για 30 λεπτά της ώρας

Μισή ώρα έντονης καταιγίδας, με βροχόπτωση έντασης 40 τόνων νερού ανά στρέμμα, ήταν αρκετή σήμερα το μεσημέρι, για να ξυπνήσει στους Σκοπελίτες την εφιαλτική θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη, ενώ τα ορμητικά νερά προκάλεσαν νέες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, που ακόμη έχει τα σημάδια της θεομηνίας, πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεις κατολισθήσεις στα ορεινά και ολοκληρωτική καταστροφή του αγροτικού δικτύου.

Η καταιγίδα ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι και για 30 λεπτά της ώρας ήταν έντονη, με αποτέλεσμα να πέσουν χιλιάδες τόνοι νερού, να πλημμυρίσουν σπίτια και το Πυροσβεστική Κλιμάκιο του νησιού να κληθεί για έξι αντλήσεις νερών υπόγεια σπιτιών.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι υπήρξαν φόβοι για επανάληψη της περσινής καταστροφής, «αλλά ευτυχώς οι υποδομές άντεξαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα».

Σε δήλωσή του ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, πυραγός Βαγγέλης Καραμίντζας τόνισε ότι η καταιγίδα ήταν ραγδαία, καθώς σε μισώ ώρα έπεσαν περίπου 40 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα καταιγίδα σήμερα το βράδυ.
Αν και τα προβλήματα δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, η Σκόπελος αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα από τη θεομηνία του Σεπτέμβρη του 2015 και αυτή την περίοδο τα έργα είναι σε εξέλιξη, σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται και πρόχειρες λύσεις από το δήμο γιατί ήδη ξεκίνησε η θερινή περίοδος.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΜΠΟΡΑ«Ο δρόμος μπροστά από τον Άγιο Ρηγίνο που είχαμε μεγάλο πρόβλημα πέρυσι το Σεπτέμβριο, πλημμύρισε ξανά, καθώς τα φρεάτια τίναξαν από τη δύναμη του νερού. Εμείς δεχθήκαμε έξι κλήσεις για αντλήσεις σε υπόγεια κατοικιών, αλλά τελικά η στάθμη του νερού δεν ξεπέρασε τα 10 εκατοστά και δεν απαιτήθηκε η παρέμβασή μας. Ο κόσμος όμως είναι τρομοκρατημένος», δήλωσε ο πυροσβέστης.

Στον επαρχιακό δρόμο, τον περιφερειακό της Σκοπέλου, βρίσκονταν σε εξέλιξης εργασίες του δικτύου ύδρευσης και η τομή ήταν σκεπασμένη πρόχειρα. Όλες αυτές οι φερτές ύλες παρασύρθηκαν από τα νερά και άνοιξε χαντάκι. Επίσης στην περιοχή Σταυρός πάνω από το κάστρο όπου έγινε κατολίσθηση και επιχειρούν συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Στη διάρκεια της καταιγίδας έγιναν μικροδιακοπές ρεύματος, λόγω πτώσης κεραυνών, αλλά αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Από τον μεγάλο όγκο νερού που κατέληξε στη θάλασσα, τόσο στο λιμάνι, όσο και στην παραλία Αγ. Κωνσταντίνος στο Γλυφονέρι, το χρώμα της θάλασσας έγινε προσωρινά καφέ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.