Σε 317 εκλογικά κέντρα το δημοψήφισμα στη Μαγνησία

Σύσκεψη της αντιπεριφερειάρχη με υπηρεσιακά στελέχη για τη διαδικασία

Στα 317 εκλογικά κέντρα, όσα έγιναν οι εκλογές και στις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, θα ψηφίσουν οι πολίτες της Μαγνησίας στο δημοψήφισμα της ερχόμενη Κυριακής, όπως αναφέρθηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Διοικητήριο, μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, στην προσεχή αναμέτρηση δεν θα λειτουργήσουν τα αμιγώς εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, οι οποίοι θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους και σε εκλογικά κέντρα που θα πληροφορηθούν ποιά είναι.
«Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί ως τις 19.00 και τα εκλογικά κέντρα θα στελεχώσουν οι ίδιες εφορευτικές επιτροπές και δικαστικοί αντιπρόσωποι, που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε η κα Κολυνδρίνη.

Σήμερα Δευτέρα το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (Διοικητήριο) θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, προκειμένου να προσκομίσουν τους εκλογικούς καταλόγους οι ένστολοι.

Τα ψηφοδέλτια
Τα ψηφοδέλτια θα τυπωθούν κεντρικά και στη συνέχεια θα σταλούν στην Περιφερειακή Ενότητα για να μπουν στους εκλογικούς σάκους και να γίνει διανομή στα εκλογικά κέντρα, είναι άγνωστο όμως ποιά μέρα θα σταλούν στο Βόλο.
Το ερώτημα που τίθεται στο ψηφοδέλτιο είναι:
«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)».

Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ
Εγκρίνεται / ΝΑΙ

Λόγω του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου, οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε την Κυριακή όλα να είναι στη θέση τους και ειδικότερα οι εκλογικοί σάκοι με τα περίπου 12 εκατομμύρια ψηφοδέλτια. Ο υπουργός Νίκος Βούτσης με έγγραφό του προς τις περιφέρειες, που φέρει την ένδειξη του εξαιρετικά επείγοντος, ζητεί να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ειδών που θα χρειαστούν οι εφορευτικές επιτροπές (σφραγίδες, στυλό διαρκείας, λουκέτα για τις κάλπες κλπ.).
Με άλλο έγγραφό του, ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί από τους αρμόδιους φορείς (προέδρους Πρωτοδικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμους) να μεριμνήσουν ώστε να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα άτομα για τα οποία έχει ανακληθεί η απόφαση καθορισμού της ιθαγένειάς τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.