Το επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός για υπερχειλιστή στο Φράγμα Μαυρομάτι

Ώστε να παραδοθεί το έργο για ύδρευση Σούρπης και Πτελεού

Το προσεχές διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του υπερχειλιστή στο Φράγμα Μαυρομάτι, που είναι προϋπολογισμού 5 εκ. Ε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ώστε το έργο να παραδοθεί και να συμβάλει τα μέγιστα στην υδροδότηση των περιοχών Σούρπης και Πτελεού Αλμυρού.

Το έργο επισκέφθηκε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, με τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κ. Φλαμπούρη και τον κατασκευαστή, για να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, ο ανάδοχος του έργου, αν και δεν έχει πληρωθεί μερικά εντάλματα που κατέθεσε, συνεχίζει τις εργασίες που αφορούν την ασφαλτόστρωση της στέψης του φράγματος, με τις οποίες και ολοκληρώνεται η εργολαβία.

Το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση του έργου, που μέχρι σήμερα κόστισε 10,8 εκ. €, είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή υπερχειλιστή, με τον οποίο και το έργο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση.
Στο φράγμα Μαυρομάτι, θα συγκεντρώνεται ποσότητα νερού 1.000.000 m3, που θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων Σούρπης και Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.