Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού από το βράδυ

Προειδοποιητικό δελτίο για έκτατα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, στη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία.

Αύριο Παρασκευή, τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Το Σάββατο στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές, ενώ στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις Βόρειοι άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κατά 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Το Λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών, σκαφών αναψυχής, ταχυπλόων κλπ., να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού τους αι να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγω, εφόσον πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Τέλος, ενημερώνει τις στρατιωτικές αρχές, σε περίπτωση εντοπισμού τυχόν περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή ευθύνης τους να ενημερώσουν άμεσα το Λιμεναρχείο για να ενεργήσει και να ενημερώσει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.