1η ΤΑΞΑΣ: Νέα πτητικά μέσα υποσχέθηκε ο υπουργός άμυνας το 2018

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.
Στις εκδηλώσεις για τη γιορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο

Τη διαβεβαίωση ότι παρά την κρίση εντός του επομένου έτους θα έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο απλώς να συντηρήσουμε και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και να δώσουμε τη δύναμη στην Αεροπορία Στρατού με νέα μέσα, να έχει πλέον μία πολύ εκτενέστερη αποστολή ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο, έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που παραβρέθηκε στη γιορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο.

Τον υπουργό συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι σήμερα στέλνουμε επίσης μήνυμα τιμής και αναγνώρισης, στους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων μας, που έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων, εξετέλεσαν στο ακέραιο την αποστολή τους και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δεν γύρισαν πίσω στους δικούς τους ανθρώπους και τη στρατιωτική τους οικογένεια. Είναι εκείνοι που έπεσαν στο καθήκον και ανήκουν πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πατρίδας μας. Η θυσία τους θα φωτίζει και θα κατευθύνει τις σημερινές και μελλοντικές γενιές.

«Σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη. Αξίζουν κάθε τιμής τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που νυχθημερόν μας εξασφαλίζουν ελευθερία και ανεξαρτησία. Η δική μας ιερή υποχρέωση απέναντι στη θυσία των πεσόντων, είναι να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε τα ιδανικά τους, να τα κάνουμε πράξη με τις επιλογές μας, μεταγγίζοντάς τα ανόθευτα στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται», είπε ο υπουργός.

Απευθυνόμενος στα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «πέρα από την ύψιστη αποστολή της υπεράσπισης της εδαφικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της πατρίδας, προσφέρετε ανυπολόγιστο έργο στην κοινωνία και ανεκτίμητες υπηρεσίες όπως η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Είναι μεγάλη η προσφορά σας για την ενίσχυση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στα νησιά μας και την παραμεθόριο. Η καθοριστική συμβολή σας σε έκτακτες ανάγκες και πυρκαγιές, η μεταφορά ασθενών, η Έρευνα και Διάσωση, οι πολυποίκιλες εκπαιδευτικές σας δραστηριότητες, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Η επιτυχία του έργου σας είναι εντελώς πασίδηλη και όλο και περισσότερο αναγνωρισμένη».

Όπως είπε η συμβολή των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα της υγείας είναι καίριας σημασίας. Αρκεί να σας αναφέρω ότι όλο το Αιγαίο καλύπτεται στον τομέα αυτό όλο το 24ωρο με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας για τις τοπικές κοινωνίες. Και αυτό οφείλεται σε εσάς. Εσείς είστε αυτοί που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζετε, αν όχι υπερβαίνετε τα φυσικά όρια της ανθρώπινης αντοχής¨».

Η εισβολή και η αντιμετώπιση των προκλήσεων
Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι σαν σήμερα, την 20η Ιουλίου 1974, έγινε η επαίσχυντη Τουρκική εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο και δυστυχώς παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ο «Αττίλας» ακόμη και σήμερα προκαλεί και αμφισβητεί παντοιοτρόπως τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Γι’ αυτό ως Έθνος, πρέπει να προτάξουμε το ηθικό μας ανάστημα και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα ετοιμότητας και αποτροπής έναντι οποιουδήποτε κινδύνου, με ψύχραιμη αλλά και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων, από όπου και αν προέρχονται», τόνισε.

Ανανέωση πτητικών μέσων
Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού ότι «παρά την οικονομική κρίση μαζί με την Στρατιωτική Ηγεσία είμαστε βέβαιοι ότι εντός του επομένου έτους θα έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο απλώς να συντηρήσουμε και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και να δώσουμε τη δύναμη στην Αεροπορία Στρατού με νέα μέσα να έχει πλέον μία πολύ εκτενέστερη αποστολή ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο».

Κλείνοντας απέτισε φόρο τιμής στους εκλιπόντες στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους, ευχήθηκε ο Προφήτης Ηλίας να είναι δίπλα στους ένστολους και τους δικούς τους ανθρώπους και τόνισε «υποκλίνομαι στην Πολεμική Σημαία και σας εύχομαι να έχετε πάντα ασφαλείς πτήσεις και προσγειώσεις, υπό την προστασία του Προφήτη Ηλία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.