49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή: Επιτυχημένη η προφεστιβαλική εκδήλωση στη Σκιάθο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση του ΚΚΕ στη Σκιάθο στα πλαίσια του 49ου φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ.  Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «πλήθος κόσμου, κάτοικοι του νησιού αλλά και παραθεριστές, παρακολούθησαν τόσο τις ομιλίες, όσο και το μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε.

Τόσο στις ομιλίες όσο και στη συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες κυριάρχησε το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαγνησίας, της επιτελικής ανικανότητας του αστικού κράτους σε ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και η ανάγκη να αναπτυχθούν μαζικοί αγώνες που θα βάζουν στο στόχαστρο το σύστημα που αντιμετωπίζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

Την εκδήλωση εκ μέρους της ΚΝΕ , άνοιξε ο Θωμάς Κατσιουλας, μέλος του Γ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αισιόδοξο κα ελπιδοφόρο μήνυμα που έστειλε το ενισχυμένο σε ποσοστό και σε ψήφους αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις εκλογές, στα χαμογέλα που σκόρπισε σε μεγάλα τμήματα της νεολαίας που αμφισβητούν τις βασικές «σταθερές» της κυρίαρχής πολιτικής, την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος για να προωθούνται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας και των διεθνών συμμάχων τους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Επίσης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του Φεστιβάλ που παραμένει επίκαιρο γιατί επίκαιρο παραμένει το μήνυμα απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, η πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση. «Φέτος το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εορτασμών των 50 χρόνων ζωής του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα κορυφωθεί του χρόνου», όπως τόνισε.

 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Βάιος Καρπέτας, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του τόνισε ότι η τοπική διοίκηση, αν και θέλουν να την παρουσιάσουν ξεκομμένη από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, αποτελεί βασικό τμήμα του αστικού κράτους. Έτσι και οι δημοτικές αρχές των κομμάτων που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, μέσω και των Δήμων και Περιφερειών υλοποιούν την πολιτική που οδηγεί τελικά σε μεγάλες καταστροφές για το λαό, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και στη Μαγνησία. Οι Σκιαθίτες και Σκιαθίτισσες γνωρίζουν από αντίστοιχες καταστροφές όπως οι πλημμύρες στο νησί. Πλέον υπάρχουν πολλοί λόγοι που αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει η 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού, και στα δημοτικά συμβούλια, με ενίσχυση των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα είναι το αποκούμπι των λαϊκών οικογενειών, των δικών τους αναγκών σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όπως στην περίπτωση του πρώην Ξενία στις Κουκουναριές, που οι κομμουνιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές μπήκαν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος στη Σκιάθο.

Κάλεσε για αγωνιστική συμπόρευση με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, κόντρα στους υποψήφιους που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την κυρίαρχη πολιτική. Γγια εκλογή περισσότερων δημοτικών συμβούλων αγωνιστών , για δημοτική αρχή που θα είναι με τις ανάγκες των Σκιαθιτων και όχι με τα μεγάλα συμφέροντα.

Επίσης ανακοίνωσε τους πρώτους 20 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που είναι οι εξής:

ΑΡΜΑΜΕΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΕΛΙΕΒΑ ΤΑΜΑΡΑ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ
ΓΕΡΟΥΚΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΥ ΒΑΣΩ
ΚΑΡΑΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΑΘΑΝ.
ΚΑΡΑΣΤΑΤΗΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΥΡΙΜΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΞΥΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΤΖΟΒΑΡΑ ΑΝΝΑ
ΤΡΑΚΟΣΑ ΤΑΝΙΑ
ΤΡΑΚΟΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

Στο πολιτιστικό κομμάτι της βραδιάς οι Gravity Zero, τοπικό συγκρότημα της Σκιάθου, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο κλασικά ροκ τραγούδια της ελληνικής σκηνής, με το οποίο κράτησαν συντροφιά τους επισκέπτες της εκδήλωσης”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.