Άδειες παραγωγής σε δύο αιολικά πάρκα στο Νότιο Πήλιο

Έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Αδειες παραγωγής σε δύο σταθμούς αιολικής ενέργειας στο Νότιο Πήλιο συνολικής ισχύος 6 μεγαβάτ έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η έγκριση της Ανεξάρτητης Αρχής ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχει ψηφίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, όπως επισημαίνει η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών – Δήμου Νοτίου Πηλίου». Συγκεκριμένα άδειες παραγωγής έλαβαν οι εξής αιολικοί σταθμοί:

– Αιολικός σταθμός ισχύος 3 MW στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΕΛΙΣΣΟ», της Δημοτικής Ενότητας Αφετών του Δήμου Νοτίου Πηλίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εταιρία με την επωνυμία «ΧΑΣΑΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.»
-Αιολικός σταθμός ισχύος 3 MW στη θέση «ΑΝΤΡΑΓΑΣΑ», της Δημοτικής Ενότητας Αφετών του Δήμου Νοτίου Πηλίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εταιρία με την επωνυμία «ΧΑΣΑΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.»

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών – Δήμου Νοτίου Πηλίου
Για τραγικά νέα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών – Δήμου Νοτίου Πηλίου», που όπως τονίζει, «παρά τις αντίθετες αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο η ΡΑΕ προχώρησε σε άδεια. Η Δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει τους δημότες για τις ενέργειες που έχει κάνει. Περιμένουμε απάντηση».