Αλ. Μεϊκόπουλος: «Κυβερνητικός εμπαιγμός με φόντο τη λιμνοδεξαμενή Σκοπέλου- Είναι εκτός λειτουργίας»

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη των απαραίτητων εργασιών επισκευής της λιμνοδεξαμενής στον Πάνορμο Σκοπέλου.

«Από το 2022 δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας εκ μέρους της κυβέρνησης για το έργο της λιμνοδεξαμενής. Παρά την αναγκαιότητα του έργου για την υδροδότηση του νησιού και παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων για ολοκλήρωση των αναγκαίων επισκευών από τον Δεκέμβριο του 2022, σήμερα, σχεδόν έναμιση χρόνο μετά και ενώ βρισκόμαστε μία ανάσα από την έναρξη της φετινής θερινής τουριστικής σεζόν, η λιμνοδεξαμενή δεν λειτουργεί», ανέφερε ο Βουλευτής σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε.

Σε Ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι απαραίτητες επισκευές στο έργο της λιμνοδεξαμενής που θα  του επιτρέψουν να εκπληρώσει το σκοπό κατασκευής του και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος λειψυδρίας και διαχείρισης υδάτων του νησιού.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η  λιμνοδεξαμενή στον Πάνορμο της Σκοπέλου αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί που ξεκίνησε να κατασκευάζεται ήδη από το 1996. Αρμόδιο για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (τότε Γεωργίας), ενώ το κόστος του ανήλθε στα 11 εκατ. ευρώ. Στόχος του έργου, ήταν να καλύψει το πρόβλημα της υδροδότησης στο νησί της Σκοπέλου σε ποσοστό 40%. Ωστόσο, το έργο χωρητικότητας 100 χιλιάδων κυβικών παραμένει τα τελευταία χρόνια εκτός λειτουργίας λόγω κατασκευαστικών αστοχιών και ζημιών.

Στην από 20/05/2022 συνάντηση που έγινε για το θέμα στο Δημαρχείο Βόλου παρουσία και του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά, είχε επισημανθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί της Σκοπέλου, ως μικρό νησί, με τη διαχείριση του νερού και τη λειψυδρία ιδίως κατά τους κρίσιμους θερινούς μήνες. Ο κ. Υπουργός είχε δεσμευτεί τότε για «άμεση» επίλυση του ζητήματος. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά, με τον Δήμαρχο Σκοπέλου να επαναφέρει εκ νέου το θέμα. Ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε και τότε τη δέσμευση του για επίλυση του προβλήματος της λιμνοδεξαμενής, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους (2022). Τελευταία ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου είναι ότι το έργο επισκευής της λιμνοδεξαμενής άπτεται πλέον των αρμοδιοτήτων του Αρμοδίου για Θέματα Υποδομών Υφυπουργού κ. Νικολάου Ταχιάου.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Η κλιματική κρίση και η έντονη ανομβρία του τρέχοντος έτους εντείνουν το πρόβλημα λειψυδρίας της Σκοπέλου και κάνουν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων πιο επείγουσα από ποτέ. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τον εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας και υλοποιήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση τις δεσμεύσεις της για αποκατάσταση του έργου της λιμνοδεξαμενής».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.