Αλμυρός: «Οι δημότες πληρώνουν για τη δίωξη πρώην διευθυντή»

Ο τ. διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Χρ. Καραζούπης καταγγέλλει πρώην και νυν Δημοτική Αρχή

Εκδικάζεται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου η αγωγή που κατέθεσε κατά του Δήμου Αλμυρού για τις πράξεις του πρώην Δημάρχου Αλμυρού και των λοιπών καταστατικών συλλογικών οργάνων του Δήμου για συκοφάντηση, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος, του ο τ. διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Χρήστου Καραζούπη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του με την αγωγή του αξιώνει αποζημίωση το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα επιστρέψει στους Δημότες, όπως έχει δεσμευθεί με τα δικόγραφο της αγωγής, αφού οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν ότι του επιδικασθεί..

«Οφείλω όμως να ενημερώσω τους συνδημότες μου ότι οι υψηλές δαπάνες του Δήμου Αλμυρού οι οποίες μέχρι και σήμερα τους επιβάρυναν και αφορούσαν κυρίως την πληρωμή εξωτερικών δικηγόρων, τους οποίους προσλάμβανε η απερχόμενη δημοτική αρχή προκειμένου να στηρίξει το προσωπικό μένος της εναντίον ενός πολίτη – υπαλλήλου, με λύπη και αναίτια δυστυχώς αυτή η κατάσταση συνεχίζεται με συνέπεια και από τη σημερινή δημοτική αρχή», τονίζει ο Χρήστος Καραζούπης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχοντας έννομο συμφέρον ζήτησε την 13-11-2019 με αίτησή του, ενημέρωση περί του ύψους των δαπανών στις οποίες υποβλήθηκε ο Δήμος για την υπεράσπιση του έναντι του ιδίου και τον διωγμό του, ο οποίος αποδείχθηκε μάταιος και άδικος, καθώς ακόμη περιμένει απάντηση.

Όπως αναφέρει ο πρώην υπηρεσιακός παράγοντας, ενώ την ίδια αίτηση είχε καταθέσει και ο σημερινός δήμαρχος ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε, σήμερα με τις υπ’ αρ. 187/2019 και 169/2019 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, αναθέτει στον ίδιο εξωτερικό δικηγόρο (και όχι στον δικηγόρο του Δήμου) έναντι αμοιβής αντίστοιχα 850 και 1250 € πλέον ΦΠΑ να υπερασπισθεί τον Δήμο σε υποθέσεις δίωξης του, αναφέρει ο κ. Καραζούπης.

«Δηλαδή με λίγα λόγια συνεχίζουν οι συνδημότες μου να πληρώνουν τη προσωπική μου δίωξη από τον τέως Δήμαρχο, με αποκλειστικό υπεύθυνο τη σημερινή δημοτική αρχή, δίνοντας μία συνέχεια και συνέπεια στο μένος και την εκδικητικότητα της απελθούσης δημοτικής αρχής, η οποία καταδικάστηκε από τους δημότες με τον πιο χαρακτηριστικό και εκκωφαντικό τρόπο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Μετά από όλα αυτά μπορώ να συμπεράνω αβίαστα ότι, η απελθούσα και η σημερινή δημοτική αρχή πιασμένοι χέρι – χέρι κρατεί ο ένας τον άλλο και ο χρόνος θα δείξει που θα καταλήγει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο τ. διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.