Αλόννησος: Τον κίνδυνο να χαθεί η σεζόν επισημαίνουν επαγγελματίες

Πρόβλημα υπάρχει με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Αλόννησο, αν και βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα συνδέουν το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανάρτηση επαγγελματία ενοικιαζόμενων δωματίων στο νησί «με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η γραμμή Μαντούδι-Αλόννησος θα εξυπηρετεί μόνο μια φορά την εβδομάδα κατά τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Συν τοις άλλοις η γραμμή Θεσσαλονίκη -Αλόννησος φαίνεται να ναυαγεί. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η τουριστική σεζόν όχι μόνο δε δύναται να επιμηκυνθεί αλλά κινδυνεύει να χαθεί ολοσχερώς. Είναι άκρως αποκαρδιωτικό και συνάμα ζημιογόνο να συνδεόμαστε καθημερινά μόνο με το λιμάνι του Βόλου».
Παρόλο που η Δημοτική Αρχή μας είχε ενημερώσει για όλες τις ενέργειες που είχε κάνει μες στο χειμώνα και για την επιτυχή έκβαση όλων των συναντήσεων στα αρμόδια υπουργεία, σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση, επισημαίνει ο επαγγελματίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τονίζει, οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε και να κινητοποιηθούμε για το καλό του νησιού, ο Δήμος Αλοννήσου, όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι του νησιού καθώς και όλοι οι επαγγελματίες που είμαστε άμεσα και άρρηκτα εξαρτώμενοι από τη βιομηχανία του τουρισμού.
Ο επαγγελματίας καλεί τους συναδέλφους του και τους κατοίκους του νησιού σε συνάντηση στο αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου μεθαύριο Σάββατο 25/05 στις 19.00μ.μ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με το μείζονος σημασίας πρόβλημα που έχει προκύψει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.