Άμεση αποκατάσταση βλαβών στις εγκαταστάσεις των ιατρείων του ΠΕΔΥ Βόλου

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζει το κτίριο που στεγάζονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου, ενώ συγχρόνως ζητά την άμεση αποκατάσταση των βλαβών και των ζημιών των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Σημαντικά λειτουργικά προβλήματα παρουσιάζει το κτίριο, στο οποίο στεγάζονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου. Η παλαιότητα του κτιρίου σε συνδυασμό με την ανεπαρκή συντήρησή του συντελούν στη δημιουργία μιας ακατάλληλης εικόνας στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης. Οι μουχλιασμένοι τοίχοι, οι συχνές βλάβες στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, καθώς και στα ασανσέρ αποδεικνύουν τις τραγικές συνθήκες, στις οποίες έχουν περιέλθει τα ιατρεία του ΠΕΔΥ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ακόμη και οι τουαλέτες είναι χαλασμένες, με αποτέλεσμα όσες είναι σε λειτουργία να μην καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και του πλήθους των ασφαλισμένων που επισκέπτονται καθημερινά τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου. Είναι ανεπίτρεπτο ένας χώρος που προορίζεται για τη φροντίδα της υγείας των ασφαλισμένων, να έχει μετατραπεί σε εστία μικροβίων. Η υγρασία και η ελλιπής συντήρηση των εγκαταστάσεων επιβαρύνουν την κατάσταση, καθιστώντας επιβεβλημένη την άμεση επισκευή του κτιρίου που στεγάζονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου. Συγχρόνως, η έλλειψη κονδυλίων για την επιδιόρθωση των ζημιών συντηρεί μια κατάσταση συνεχούς υποβάθμισης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Βόλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων που επισκέπτονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου έχει αυξηθεί σημαντικά, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και της στροφής πλέον των πολιτών προς τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πώς προτίθεστε να καλύψετε τη δαπάνη συντήρησης και επισκευής του κτιρίου του ΠΕΔΥ Βόλου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.