Από χθες το απόγευμα ξεκίνησε το σύντομο κύμα της κακοκαιρίας, το οποίο ήρθε στη Μαγνησία μετά από ένα Σαββατοκύριακο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σχεδόν δε καλοκαιρινό. Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν χθες το απόγευμα σε Πήλιο και Όθρυ συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου να σημειώνει πως σε σημεία το χιόνι έχει φτάσει ακόμη και το 1 μέτρο. Ευτυχώς, όπως τόνισε, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ούτε στους δρόμους, αλλά και ούτε με πτώσεις δέντρων ή βράχων, με την περιφέρεια να έχει στον δρόμο πάνω από 20 μηχανήματα.
Η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία ήταν μικρής διάρκειας και αυτή τη στιγμή αναμένεται και η εκτόνωση του φαινομένου, η Περιφέρεια είχε κάνει μία μεγάλη επιχείρηση- κινητοποίηση. Η ίδια βρέθηκε νωρίς το πρωί στα Χάνια, με το θερμόμετρο να δείχνει τους -4 βαθμούς Κελσίου.
«Η κινητοποίησή μας ήταν πολύ μεγάλη και είχαμε στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και της Όθρυος πάνω από 20 μηχανήματα για να το κρατούν ανοιχτό, ενώ έγιναν ρίψεις και με αλάτι. Στην κορυφή του Πηλίου το χιόνι φτάνει από τους 50 πόντους έως και το 1 μέτρο κατά σημεία και παρόλο τον έντονο χαρακτήρα του φαινομένου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις, αλλά ούτε και στις υποδομές», επεσήμανε η κ. Παπαδημητρίου.
Μάλιστα σημείωσε πως χθες το βράδυ χρειάστηκε να προσεγγίσει το Νοσοκομείο Βόλου ασθενοφόρο από τη Ζαγορά κι αυτό έγινε με τη συνοδεία μηχανήματος για να καθαρίζει τον δρόμο από τα χιόνια. Η μετακίνηση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σε ισχύ το απαγορευτικό από το λιμεναρχείο Βόλου
Στο μεταξύ σε ισχύ βρίσκεται το απαγορευτικό απόπλου μικρών σκαφών από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, το οποίο για χθες αλλά και για σήμερα συμβούλευε τους χειμερινούς κολυμβητές να αποφύγουν το μπάνιο στη θάλασσα αλλά και τους ναυταθλητικούς και αλιευτικούς συλλόγους να αποφύγουν τη δραστηριότητά τους.
Τέλος, καλούσε ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις, να είναι σε ετοιμότητά για την παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.
Δ. Παλαιοδημοπούλου































