«Άνοιγμα» της Σκιάθου στην ισπανική τουριστική αγορά

Με την διευθύντρια του ΕΟΤ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Στη Σκιάθο φέτος το Παγκόσμιο Συνέδριο για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών

Με στόχο το άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά ο Δήμος Σκιάθου, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του,  έκανε σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού FITUR 2024 της Ισπανίας, που διοργανώθηκε το διάστημα 24-28 Ιανουαρίου 2024  στο Ifema Trade Fair Centre της Μαδρίτης. Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αλέξανδρος Ευσταθίου.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη στην Μαδρίτη, Ηλία Φωτόπουλο,  με στόχο τη συνεργασία και την δικτύωση, καθώς, επίσης, και με το διευθυντικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Vueling, Ignacio Martinez Capdevila, για την ανάπτυξη συνεργασίας με στόχο την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με την Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2025.

Με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Vueling

Στην προσπάθεια του Δήμου, που έχει ξεκινήσει από το 2023, στρατηγικής συμμαχίας συνεργάτης είναι ο ΕΟΤ,  ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση με την Διευθύντρια του ΕΟΤ Ισπανίας, Καλλιόπη Κουρούσια, όπου συζητήθηκαν οι άξονες των δράσεων προβολής του προορισμού και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Δεδομένου ότι στην έκθεση ήταν ισχυρή η παρουσία εκπροσώπων της κρουαζιέρας, έγινε σειρά συναντήσεων με στόχο την προσέλκυση νέων εταιρειών.

Με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Μαδρίτη

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού-World Tourism Organization (UNWTO), την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, όπου σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού, Ζurab Pololikashvili, οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση Παγκόσμιου Συνεδρίου στη Σκιάθο το 2024 με θέμα την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών. Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έχει συνάψει απευθείας συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την παροχή προγράμματος τεχνικής υποστήριξης.

Με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

«Είναι η δεύτερη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην κορυφαία έκθεση Fitur με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για το άνοιγμα στην Ιβηρική χερσόνησο. Το άνοιγμα σε νέες αγορές, με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική αρχή, το οποίο κερδίζεται μέσα από ισχυρές συνεργασίες και συνέργειες», τονίζεται από τον Δήμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.