Αντίθετη στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία η παράταξη «Θεσσαλία στην καρδιά μας»

Το γεγονός ότι η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου «Θεσσαλία στην καρδιά μας» υποστηρίζεται από πολιτικούς χώρους, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που έχει συγκεκριμένη πολιτική θέση και είναι αντίθετη με τη συγκρότηση αστυνομικού σώματος υπό την ΕΛΑΣ στον χώρο των Πανεπιστημίων, που προωθεί το κοινό νομοσχέδιο των Υπουργείων Παιδείας-Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζώγας.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο το συγκεκριμένο σώμα θίγει το κεκτημένο του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, προσβάλλει βάναυσα τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την προαγωγή της επιστημονικής και ερευνητικής παραγωγής, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Υπουργείων ότι θα επιλύσουν.

«Παράλληλα, το νομοσχέδιο επιχειρεί τη δραματική μείωση των φοιτητών/-τριών και προωθεί το κλείσιμο δεκάδων ακαδημαϊκών τμημάτων, όπως δήλωσε πρόσφατα η κ. Κεραμέως, εξέλιξη που θα επιφέρει πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή οικονομία. Η συμβολή των Πανεπιστημίων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειας είναι καθοριστικής σημασίας», τονίζει.

Τέλος, αναφερόμενος σε ανακοίνωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι ανακοινώσεις και τοποθετήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και επιχειρούν μικροπολιτική καπηλεία, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την απαιτούμενη συστράτευση και καταδίκη απέναντι σε νομοσχέδια και πολιτικές που περιστέλλουν ελευθερίες και υπονομεύουν την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.