Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες εντοπισμού του 75χρονου κτηνοτρόφου στην Όθρυ

Φωτογραφίες από τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας»
Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και εθελοντών

Δυστυχώς άκαρπες απέβησαν και χθες, οι έρευνες για τον εντοπισμό 75χρονου κτηνοτρόφου που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, στην Όθρυ, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και εθελοντών.
Οι έρευνες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και έληξαν με το που έπεσε η νύχτα, ωστόσο δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου από την περιοχή της Βρύναινας, που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξέσπασε στα ορεινά του Αλμυρού, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς».
Στις έρευνες έλαβαν μέρος 27 πυροσβέστες, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και εθελοντές (τέσσερις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με 4Χ4 όχημα, άλλοι κτηνοτρόφοι, κυνηγοί και ορειβάτες) που κάλυψαν μεγαλύτερη ακτίνα του βουνού, αλλά δεν κατέφεραν να τον βρουν. Χθες ο καιρός ήταν πολύ καλύτερος από την Κυριακή με καθαρό ουρανό και ήλιο, ενώ άνοιξαν την ακτίνα της έρευνας και προς Κοκκωτούς και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα. Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά σήμερα Τρίτη νωρίς το πρωί.
Ο κτηνοτρόφος είχε πάει στην περιοχή “Μέγαλος Λάκος” της Όθρυος σε υψόμετρο 1500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό το είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο γιός του ειδοποίησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνας ότι ο 75χρονος αγνοείται στα ορεινά.
Πληροφορίες του magnesianews.gr αναφέρουν ότι ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος είναι ο Δημήτρης Νικοβιώτης, πατέρας του αντιδημάρχου Πολεοδομίας & Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλμυρού Κώστα Νικοβιώτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.