Χωρίς γιατρό εδώ και 1,5 χρόνο το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σούρπης και Πτελεού Γιώργο Γουργιώτη

Χωρίς γιατρό είναι εδώ και 1.5 χρόνο το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού, όπως κατήγγειλε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Γιώργος Γουργιώτης αντιδήμαρχος Σούρπης και Πτελεού, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι να αναγκάζονται να πάρουν ταξί και να πηγαίνουν στον Αλμυρό για να εξυπηρετηθούν.

Έχουμε πρόβλημα με το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού, έχει σταματήσει να έρχεται γιατρός, ενώ πληρόνονται δύο γιατροί και εδώ και 1,5 χρόνο, όταν άλλαξε η Διοίκηση του ΕΣΥ Αλμυρού και ανέλαβε ο κ. Ξηραδάκης, έχει σταματήσει να έρχεται ο γιατρός, επισήμανε ο κ. Γουργιώτης.
“Σε τέσσερα χωριά του πρώην Δήμου Πτελεού ζουν περίπου 2.500 μόνιμοι κάτοικοι, το καλοκαίρι με τον τουρισμό φθάνουν σχεδόν 10.000 και εδώ και 1,5 χρόνο είμαστε εγκαταλειμμένοι”, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Γουργιώτης επισήμανε ότι υπάρχουν δύο θέσεις γιατρών για το Ιατρείο Πτελεού και στην ουσία η περιοχή γιατρό δεν έχει, καθώς ήρθε για ενάμισι μήνα για μια μέρα, άλλη μια μέρα μετά από ένα μήνα και μετά σταμάτησε να έρχεται.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι έχει κάνει παρεμβάσεις στον κ. Ξηραδάκη, που δεσμεύτηκε ότι θα στείλει γιατρό, αλλά τίποτα δεν έγινε και πρόσθεσε ότι οι δύο γιατροί που πληρώνονται για το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού μένουν στον Αλμυρό ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπήρξε αντίδραση εδώ και 1,5 χρόνο γιατί υπήρχαν υποσχέσεις ότι θα σταλεί γιατρός, και τελικά δεν έχει γίνει τίποτα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ηλικιωμένοι άνθρωποι αναγκάζονται να πάρουν ταξί από τον Πτελεό, πηγαίνουν στον Αλμυρό, δεν βρίσκουν ανταπόκριση γιατί πρέπει να κλειστεί ραντεβού και αναγκάζονται να πάνε σε ιδιώτες γιατρούς για να εξυπηρετηθούν (συνταγογράφηση και ασθενείς) με ότι σημαίνει αυτό για τα έξοδα στα οποία υποβάλλονται και την ταλαιπωρία τους.

Ο κ. Γουργιώτης τόνισε ότι σήμερα έχει νέο ραντεβού με τον διευθυντή του Κ.Υ. Αλμυρού και αν δεν λυθεί το πρόβλημα, είναι αποφασισμένος να πάει παραπάνω για να διαμαρτυρηθεί, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν τέσσερα χωριά με τόσους μόνιμους κατοίκους, να αναγκάζονται να διανύουν 25 χλμ. για να βρουν γιατρό.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων, ο αντιδήμαρχος, τόνισε ότι πολλοί εμβολιάστηκαν στο Κ.Υ. Αλμυρού και στο ΚΥ Βελεστίνου, ενώ ορισμένοι έκαναν ήδη και την αναμνηστική δόση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.