Χρ. Μπουκώρος: Αντιμετωπίζονται οριστικά τα προβλήματα του Κτηματολογίου Αλοννήσου

Απόλυτη συμφωνία του υπουργείου με τους τοπικούς φορείς του νησιού, μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Βουλευτής

Μετά από 25 χρόνια ταλαιπωρίας των κατοίκων της Αλοννήσου, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αρμόδιος υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν οριστικά τα προβλήματα που απασχολούν τους Αλοννησιώτες, σχετικά με τις περιουσίες τους και την εγγραφή τους στο κτηματολόγιο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας και προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστου Μπουκώρου, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη, παρουσία του προέδρου του Κτηματολογίου Στυλιανού Σακαρέτσιου, του δημάρχου Αλοννήσου Παναγιώτη Αναγνώστου, στελεχών του δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό και τον πρόεδρο του Κτηματολογίου, τα εργαλεία μέσω των οποίων, θα λυθούν τα προβλήματα  και θα διορθωθούν τα πρόδηλα λάθη που έχουν συμβεί, ώστε οι πολίτες να διευκολυνθούν και να δηλώσουν στο κτηματολόγιο τις πατρογονικές τους περιουσίες.

Από τον υφυπουργό κ. Κυρανάκη, δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να προετοιμαστεί ο δήμος Αλοννήσου και οι δημότες, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα, μετά την ψήφιση σχετικής διάταξης και σε κάθε περίπτωση, μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2024.

Μετά το τέλος της παραγωγικής σύσκεψης, οι φορείς της Αλοννήσου αφού ευχαρίστησαν τον αρμόδιο υφυπουργό και τον πρόεδρο του Κτηματολογίου, ευχαρίστησαν επίσης θερμά τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, για τις συνεχόμενες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σχετικά με τα προβλήματα του κτηματολογίου.

Οι ίδιοι σημείωσαν, πως είναι η πρώτη φορά που ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, δια του  κ. Κυρανάκη, αντιμετωπίζει με τόσο ριζικό τρόπο, το μείζον για το νησί της Αλοννήσου ζήτημα, ενώ ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα κοντά στους πολίτες της Αλοννήσου, επιδιώκοντας συνεχώς την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν».

 

 

 

Στη σύσκεψη, εκ μέρους του δήμου Αλοννήσου συμμετείχαν εκτός του δημάρχου Παναγιώτη Αναγνώστου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος  Στρουφλιώτης και Αλέξανδρος Αναγνώστου, ο νομικός Στέφανος Καραγιώργος, ο τοπογράφος μηχανικός του δήμου Αλοννήσου Γιάννης Βασιλειάδης και ο πολιτικός μηχανικός Χαρίτων Χαριτωνίδης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.