Στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη μίλησε σήμερα ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μεγάλα έργα υποδομής, που προγραμματίζονται για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία. Όπως ανακοίνωσε, σήμερα «πέφτουν» οι υπογραφές για την εκβάθυνση του λιμανιού του Βόλου και αναδεικνύεται ο ανάδοχος, ο οποίος θα πιεστεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να ολοκληρώσει γρήγορα το έργο για την επιστροφή του λιμανιού και τις ιχθυόσκαλας στην εποχή προ Daniel. Μάλιστα, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Θεσσαλία και ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος.
Ο κ. Τριαντόπουλος μίλησε για τα μεγάλα έργα αποκατάστασης, που αναμένονται στη Μαγνησία και εν γένει στη Θεσσαλία, για την έναρξη των οποίων δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα πολλές και διαφορετικές ημερομηνίες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο αυτό είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, το οποίο προχωρά από το Υπουργείο Υποδομών.
«Αφού ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση, έπρεπε να γίνει προεργασία και η προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας, με το Ελεγκτικό Συνέδριο, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για να δεσμευτούν οι πόροι, έγινε η προεργασία και μέσα στον Δεκέμβριο έγιναν τα επόμενα βήματα στις προσκλήσεις για να προχωρήσουν, για να γίνουν οι αναθέσεις σε αναδόχους και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα.
Την επόμενη περίοδο θα επισκεφθεί την περιοχή ο κ. Ταχιάος, αφού μπουν όλα αυτά σε μια σειρά, ενώ παράλληλα η αποκατάσταση του λιμένα του Βόλου προχωρά άμεσα και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος», επεσήμανε ο ίδιος.
Ανακοίνωσε δε ότι σήμερα υπογράφεται η σύμβαση ύψους 9.5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του λιμένος Βόλου.
«Το θέμα «έτρεξε» η μονάδα συμβάσεων στρατηγικής σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ και θα υπογραφεί σήμερα η σύμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας με τον ανάδοχο, για να ξεκινήσει το συντομότερο. Η μελέτη περιλαμβάνει την υλοποίηση την εκβάθυνση της λεκάνης του λιμένα, με την απομάκρυνση των προσχώσεων», τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος και σημείωσε πως στόχος είναι να προλάβει η περιοχή να δεχτεί τα κρουαζιερόπλοια.
« Ο ορίζοντας υλοποίησης είναι στο εξάμηνο, το ΤΑΙΠΕΔ θα πιέσει τον ανάδοχο για να τελειώσει πιο γρήγορα για να είναι εντός χρονοδιαγράμματος και να μην υπάρχει κανένα ζήτημα, ώστε λιμάνι και ιχθυόσκαλα να καταστούν πλήρως λειτουργικά σε κάθε τους διάσταση συνεισφέροντας στη οικονομική και αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής», κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου




























