Δ. Αλοννήσου: Κάλυψη κενών θέσεων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με στόχο την ενίσχυση της φροντίδας των ηλικιωμένων αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο Δήμος Αλόννησου αξιοποιεί τη νέα τροπολογία που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή των Ελλήνων και αφορά στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους για τη στελέχωση τους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την κάλυψη των κενών θέσεων. Σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Αλόννησο το 2003, στελεχωμένο από τρεις απασχολούμενους. Για λόγους συνταξιοδότησης και οικειοθελούς αποχώρησης, το πρόγραμμα κατέληξε το 2014 με ένα άτομο. Υπό αυτές τις συνθήκες και μάλιστα στην «καρδιά» της εθνικής κρίσης, ο Δήμος Αλοννήσου επανειλημμένα ζητούσε την αναπλήρωση των κενών θέσεων από μόνιμο προσωπικό αλλά δυστυχώς, η πολιτεία δεν ικανοποιούσε το αίτημα του, παρά μόνο έδινε έγκριση για μία από τις δύο θέσεις για οκτάμηνη μόλις διάρκεια. Αποτέλεσμα, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν μπορούσε να προσφέρει ολοκληρωμένη υπηρεσία στους επωφελούμενους, δηλαδή τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και τα άτομα με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή κ. Αλέξανδρο Μεικόπουλο, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση στις 4 Δεκεμβρίου 2018, όπου τον ενημέρωσε για την αναγκαιότητα της κάλυψης και των άλλων δύο κενών θέσεων, έτσι ώστε να μπορεί το πρόγραμμα να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες. Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών στις 11/1/2019, όμως, προέβλεπε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος, που εργάζονταν μέχρι εκείνη την ημερομηνία, πράγμα που σήμαινε ότι για το Δήμο Αλοννήσου η διάταξη αφορούσε μόνο έναν υπάλληλο. Για το λόγο αυτό, ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Δημάρχου και του Υπουργείου για τις δύο επιπλέον θέσεις. Όπως φαίνεται, ο Υπουργός ενστερνίστηκε τελικά το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου και προχώρησε στη συγκεκριμένη τροπολογία, δίνοντας μια μεγάλη «ανάσα» στην ποιότητα και ποσότητα των απαιτούμενων υπηρεσιών και συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας στο νησί και την αναβάθμιση της προστασίας και πρόνοιας της Τρίτης Ηλικίας.
«Μέσα από ουσιώδη έργα, η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει καθημερινά πως βρίσκεται δίπλα στον δημότη και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για να δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του συνανθρώπου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης που δρομολογεί νέες δράσεις για το προσεχές διάστημα, με επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.