Δέκα μετακινήσεις ανθρώπων και απαντλήσεις στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 17 οχήματα από τη Θεσσαλία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Κερασιά και τα Κανάλια του Δήμου Ρ. Φεραίου, λόγω της έντονης βροχής που είχε αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρροι και τα πεδινά τμήματα να μετατραπούν σε λίμνες.
Από την έντονη βροχή που έπεφτε από νωρίς το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βιομηχανικής Περιοχής άρχισε να δέχεται τα πρώτα τηλεφωνήματα από την Κερασιά και τα Κανάλια στις 9.50 το πρωί, με την πρώτη εικόνα να αναφέρει ότι ορμητικά νερά εμφανίζονταν στους δρόμος και έμπαιναν στα σπίτια, οι άνθρωποι από τα οποία έπρεπε να μετακινηθούν.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησαν οχήματα με προσωπικό για Κανάλια και Κερασιά, ενώ παράλληλα ζητήθηκε συνδρομή από την διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Με το που έφτασαν οι πυροσβέστες στα ορεινά του Δήμου άρχισαν να μετακινούν ανθρώπους από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει με νερό. Συνολικά μετακινήθηκαν 10 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, αλλά και μια έγκυος γυναίκα.

Σε δεύτερη φάση και ενώ άρχισαν να φτάνουν οχήματα και προσωπικό, από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ακολούθησε η απάντληση νερών από 20 σπίτια, κυρίως στην Κερασιά που βρίσκονται κοντά στον χείμαρρο Σεσκουλιώτη, τα νερά του οποίου φούσκωσαν επικίνδυνα.
Από αργά το μεσημέρι στην περιοχή βρέθηκαν 17 οχήματα διαφόρων υπηρεσιών της Θεσσαλίας και 35 πυροσβέστες, ενώ επί τόπου πήγε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραχος Κων. Σκούπρας και ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, πύραρχος Χαρ. Πόζογλου, ενώ από νωρίτερα στο σημείο πήγε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η εικόνα από την περιοχή είναι καταστροφική, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν δρόμους, μπήκαν σε σπίτια και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε υποδομές.
Επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. δέχτηκε δύο κλήσεις κτηνοτρόφων μεταξύ Καναλίων και Κερασιάς ότι κινδύνευαν πρόβατα και στην λίμνη Κάρλα για κίνδυνο που αντιμετώπισαν αγελάδες. Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν από τους πυροσβέστες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.