ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

«Σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους μηχανικούς με την εφαρμογή του νέου νόμου 4495/2017 περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΥΠΕΚΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας Κ. Χαλέβας.
Όπως τονίζει, «σοβαρές οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στον νόμο, που σύντομα πρόκειται να αποκατασταθούν με συμπληρωματικές διευκρινιστικές εγκυκλίους.
Θέμα μείζονος σημασίας η δημιουργία άμεσα από το ΤΕΕ Μαγνησίας, επιτροπής η οποία θα δίνει διευκρινήσεις σε απορίες συναδέλφων μηχανικών, όπως λειτουργούσε και στο παρελθόν.
Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερωθούν οι μηχανικοί και θα εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας που θα απευθύνονται στους συναδέλφους μηχανικούς , προκειμένου να τακτοποιήσουν τις όποιες πολεοδομικές παραβάσεις έχουν οι ιδιοκτησίες τους .
Να σημειωθεί ότι η νομιμότητα του κτηρίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει η ένταξη στην επιδότηση του εξ’ οικονομώ.
Συνεπώς αποτελεί άμεση προτεραιότητα του ΤΕΕ, η δημιουργία της επιτροπής και ταυτόχρονα να προβεί στην υλοποίηση σεμιναρίου ενημέρωσης των συναδέλφων μηχανικών αντιγράφοντας έτσι το παράδειγμα άλλων περιφερειακών ΤΕΕ της Ελλάδος».